Ännu en bruten trollstav:Arne Lindblom avliden

Med stor sorg nås jag av budet om min väns bortgång den 2 mars. För fjorton dagar sedan hälsade jag och Rune Cadeborn på honom på ett vilohem i Landskrona och vi förstod redan då att Arne inte skulle klara sin svåra sjukdom.

Arnes artistnamn var Alexander och han var född 1934. Han började trolla i unga år men intresserade sig i ännu högre grad för magin på 70-talet sedan han träffat Jahn Gallo. På senare år övertog han barntrolleriföreställningarna i sitt område efter Carbonis bortgång. Vi var en handfull amatörer som brukade träffas nästan varannan månad och utbyta erfarenheter och nyheter inom magin. Arne var alltid en inspirerande och kunnig deltagare i våra diskussioner.

Arne var till yrket lärare men också resledare, videofilmare och mycket annat. Han var en öppen, nyfiken och teknikintresserad person, vilket bl a ledde till att han var med och startade Sveriges första lokal-TV i Landskrona och gjorde ca 600 egna program där.

Arnes bortgång är en svår förlust för familj, barn och anhöriga, men också för alla oss goda vänner Arne samlade runt sig och alltid gav tid. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Ännu en bruten trollstav:Arne Lindblom avliden”

  1. Hej Åke,

    tack för telefonsamtal och inlägg här, som du skriver, han lämnar ett vakuum efter sig på många håll.

    Mvh Dan (son)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.