Avancerad myntmagi på Magic Center

Ett drygt trettiotal personer besökte Gay Ljungbergs seminarieverksamhet i Halmstad som lördagen den 6 februari bjöd på världsartisten Dr Michael Rubinstein och hans myntmagi (han är tidigare presenterad på denna blogg). Mynt måste vara det minsta man kan trolla med, men vi blev övertygade om att många imponerande effekter går att åstadkomma med viss teknik och mycket övning. Många av tricken verkade inte vara helt omöjliga att lära sig, men det behövs både text och video för att man skall kunna lära sig allt detta. Därför var det bra att Rubinstein hade mycket av denna vara att inhandla efter seminariet. Detta var det första seminariet med myntmagi och intresset var tydligen mycket stort. En av besökarna kom ända från Härnösand för att ta del av denna specialkunskap. Som vanligt fick besökarna tid att botanisera i Gays Magic Shop som innehåller det mesta för oss trollkarlar.

Trio

Seminariehållaren Dr Michael Rubinstein flankerad av Göran Swedberg, som rest ner ända från Härnösand och Lennart Green, som strax åker till Guatemala för att medverka i en kongress där.

Lennart

En av besökarna var Lennart Green som kom direkt från Portugal där han hos Luis de Matos just spelat in fyra nya DVD:er som kommer ut senare i vår. Som extrabonus bjöd Lennart Green åhörarna på en formidabel kort-seans med förbundna ögon. Han är oslagbar! Standing ovation från publiken!

Nya seminarier framöver på Magic Center
Den 22 maj kommer Lee Alex (bl a känd för Color Changing Vest) och håller ett seminarium i Quick Chance.
Den 4 juli kommer Dan and Dave Buck som är tvillingar och professionella instruktörer i kortmagi. De har publicerat ett flertal böcker och DVD:er inom magin.

Text och bild: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Avancerad myntmagi på Magic Center”

  1. Tack för ett fantastiskt seminarium med “The Master of Coin Magic” Michael Rubinstein och som grädde på moset en uppvisning av Lennart Green, vår kortmagiker i högsta världsklass.
    Dessa träffar hos “Gycklaren” är alldeles speciella, med härlig samvaro med gamla och nya magi- och trollerivänner och runt mat och kaffebord och när vi inventerar alla magivaror i affären.
    Och alltid seminarier med artister i världsklass.
    Tack Gay och Birgitta för trevligt bemötande och all hjälpsamhet vid inköp av böcker och annan rekvisita.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.