Barcelona – El Rei de la Màgia

Är nyligen hemkommen från sol och 20 graders värme i Barcelona. Att Barcelona ligger i topp som svenskarnas storstadsfavorit i Europa är inte konstigt. Detta är en stad som har hur mycket som helst att erbjuda av kulinariska fröjder, spännande shopping, rik kultur, historia och otrolig arkitektur. 

En liten pärla som omväxling mot alla Gaudi monument är Spaniens äldsta trolleributik, El Rei de la Màgia, som har funnits på samma adress sedan 1881. Trollkarlar från hela världen letar sig fortfarande fram till Carrer de la Princesa, nr 11.

 

Entrén är fantasieggande och drar också till sig ett stort antal nyfikna besökare – i den mån de vågar sig in. Jag fick en trevlig pratstund med Sara som arbetar i butiken. Hon berättade att hon faktiskt har fått förfrågningar om att hjälpa till med att vinna tillbaka en förlorad kärlek. I just det fallet fick kunden förstås gå hem med oförrättat ärende. 

Butiken, som med få undantag har gått i arv från mästare till elev, innehas idag av Josep M. Martínez och Rosa M. Llop. Till butiken hör numera också ett museum med teater där man bl.a. kan ha turen att få se Brando och Silvana uppträda. 

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.