Besöksrekord på Magic Center när Dan & Dave Bucks bjöd på extrem kortmagi

Över 50 kortmagiker hade samlats på Magic Center för att se Dan & Dave Bucks – ­ två  bröder som  höll gemensamt seminarium i kortmagi med grepp, moves och flourishes i den högre klassen. Trots sin unga ålder är de redan världsberömda för sin helt unika stil och häftiga korthanterande. De har också redan hunnit ge ut ett flertal böcker och DVD:er.

De inledde sitt seminarium med olika kortbandningsvariationer och grepp som alla hade det gemensamt att de kräver oerhört mycket träning, bl a ”omvänd riffelblandning” samt spridforceringar och palmeringar på nya varianter. Efter kaffepausen visade de olika korttrick som till stor del byggde på de
grepp de redan gått igenom.
 
Bröderna inledde sina magiska kortövningar redan som 11-åringar och tränade i tonåren upp till 15 timmar om dagen. Detta säger något om i vilken klass seminariet höll. Man blir imponerad! Inte konstigt att de i USA redan har flera fanklubbar. En DVD med titeln ”Twothousandten” fanns att inhandla och som i stort visar allt vad seminariet bjöd på.


 
Till de största entusiasterna på seminariet hörde avgjort Dennis Gin från Arlöv och Jonas Haglund från Jönköping, här på bilden flankerad av Dan till vänster och Dave till höger.


 Till de mera frekventa besökarna på Magic Center hör numera Carl-Einar Häckner, som tyvärr fick störta iväg till Liseberg för att vara framme till kvällens första uppträdande kl.18.00. Premiären var i fredags den 2 juli och han fortsätter på Liseberg med två föreställningar (kl 18.00 och 21.00 ända
fram till den 1 augusti). Här i glatt samspråk med Gay Ljungberg. 
 
Nästa seminarium på Magic Center bjuder på Tom Stone den 24 juli och den 5 september håller Marc Oberon sitt. Till Trollerikursen den 5 september (för deltagare från 15 år och uppåt) finns fortfarande platser.
 
Text och bild: Åke Hallberg

Redaktörens tillägg: I Stockholm på Magic Bar var intresset för Dans & Daves kortmagi inte lika stort -31 intresserade kom.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.