Cabaret Lorensberg bjuder på modern varieté

Med stor förväntan på vad kvällen ska ge, slår vi oss ned, och det tar bara några minuter så blir det trolleri vid bordet och innan vi ens har smakat på förrätten så bjuds vi på sång av två i huvudensemblen, Lollo Gardtman och Joel Börjesson. Vi är på Cabaret Lorensberg i Göteborg. 

Så gör kvällens konferencier och huvudattraktion Gaston entré i vit kavaj med svarta ränder. Han presenterar sig och publiken, och har bra koll på att det är gäster från Schweiz, Danmark, Kanada, Sverige och Göteborg. Det är en stor grupp från Danmark och de sitter mitt framför scenen och Gaston börjar direkt skoja med språket och försöker göra sig förstådd, men tyvärr, han får prata engelska. Då måste han översätta engelskan för gruppen från Göteborg och så är skratten igång. Han har en sagolik förmåga att snabbt få med sig publiken och när han ska jonglera med tre riktiga gatstenar så jublar publiken. Ridån går isär, Gaston slänger av sig kavajen och med skumgummibollar gör han en suverän rutin vi inte sett tidigare. 

Medan vi försöker få i oss det som bjuds varvas framträdanden på den stora scenen och på scenen mitt i lokalen. Vi får se duon Two Funny som trollar och jonglerar, vi blir bjudna på duettsång och kvartettsång där även Gaston är med. Efter huvudrätten kommer John Henry, som är den ene av gruppen Two Funny, och gör en underhållande reprutin, och tillsammans med Rasmus Wurm, den andre i gruppen, gör de ett nummer med såpbubblor. 

En film spelas upp på ridån och en man berättar om gamla tider, och detta som en introduktion till nästa entré med Gaston som nu står bakom ett bord klädd i tidsenliga kläder och bjuder på en seans med två bisittare. När han får klockor att ringa och saker att flyga iväg blir damerna så rädda att de flyr. Då får Gaston hela bordet att sväva över scenen, en klockren uppbyggd miljö för det svävande bordet. 

Programmet går vidare med engelsmannen Dave Crowe som fångar publiken med suveräna ljudupplevelser, Rasmus Worm sjunger och visar att han vet hur man handskas med en jojo, det blir trivsam rytmisk gymnastik av Katja som visar hur mjuk kroppen kan blir med träning. Artisterna ledsagas av modern musik under ledning av Dan Lindén, och Daniel Björnarås sköter ljudet. Så blir det en klassisk final där alla artister får välförtjänta applåder. En sevärd välmatad modern varieté med innehåll som tilltalar både ögat och örat. 

 

Ska bli spännande att se vad Gaston hittar på vid sin med verkan på familjeföreställningen vid Harries 100-års jubileum nästa helg. 

Text och bild Conny Ray

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.