Cirkusdagar på Liseberg

Cirkus sätter sin prägel på Liseberg från lördagen den 12 till torsdagen den 17 juni. Framför stora scenen spelar Cirkus Bronett två eller tre föreställningar per dag. Ludvika Minicirkus ger lika många föreställningar på Taubescenen. I de tre restaurangerna runt spegeldammen uppträder Alhambravarietén och runt om i parken ger de frigående Lisebergskaninerna en kaninartad cirkusföreställning. Mellan Cirkus Bronetts föreställningar är manegen fri för cirkusskola. 

I Cirkus Bronett, under tälttak men utan rundsegel, presenterar Robert Bronett en entimmes klassisk cirkusföreställning till levande musik. I föreställningen ingår bland andra Mike Sanger & Co med ett mycket trevligt hundnummer, de komiska akrobaterna Price & McCoy. Havanna Company framträder med två nummer, ett på Kinesisk stång och ett i flygande trapets. Totti Alexis är föreställningens clown och Ungerska Kata Kiss  – en av finalisterna i höstens Cirkusprinsessa ”“ gör ett originellt nummer i fisknät. I grunden är det en akt av det slag man ofta ser i hängande tyg. Men Kata Kiss gör det originellt nog i ett fisknät. I föreställningen förekommer också en grupp med ett hopprepsnummer och en akt i Rysk gunga. 

Föreställningen lider något av att delar av Lisebergspubliken inte klarar att sitta stilla en hel timme. Men föreställningen är uppfriskande. Det är en samling originella akter som står för sig själva och kanske med något undantag inte kräver särskild ljussättning eller andra tekniska förutsättningar för at fungera. 

Mellan föreställningar håller Johanna Abrahamsson cirkusskola. 

På de tre restaurangerna runt Cirkus Bronett underhåller Alhambravarietén. Anders Östberg jonglerar och gör ett tallriksspinningsnummer. Sven Östberg gör ett par arabiska trollerikonststycken och delar Barbro Högberg i två bitar. Något som hon har stått ut med i snart 40 år. 

Anders Östberg

Sven Östberg

Lisebergs frigående kaniner drar med sig en cirkusvagn, som de emellanåt öppnar och gör en liten föreställning med xylofonspel, låglindans, trolleri och utbrytarnummer. Världens starkaste kanin framträder även. Showen har producerats av Sofia Sjölin från Liseberg med Sven Östberg från Alhambravarietén som konsult. 

På Taubescenen presenterar Ludvika Minicirkus rörakrobaterna Four Dolls, akrobaterna Goldies, cykelakten Jens och Julia och ett HulaHoop-nummer med Maria.

Sven Östberg/Alhambravarietén

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.