Conny Ray och Ulla i Nyköping

Det har blivit tradition att Conny Ray och Ulla gör ett besök hos Gertrud och mig under sommaren. Och det ska vara när Tobbe Trollkarl ger sin show på Gröna Lund! I år kom våra vänner den 28 juni så vi hade eftermiddag och kväll på oss att prata trolleri i timmar”¦ Som vanligt hade Thorbjörn med sig lite material till Magi-Arkivet. I år blev det ett antal av Conny Rays böcker som utkommit på olika språk, ”The Story of Conny Ray” ”“ Thorbjörns minnen från artistlivet 1950-2010 vilka han nedtecknat och rikligt illustrerat på 166 (!) sidor samt hönan Cinderella – arkivets första buktalardocka.

Den 29:e startade vi tidigt mot Stockholm för att det inte skulle bli som förra året ”“ fick då leta i timmar efter en ledig plätt att ställa bilen på ”“ och sen parkeringsböter i alla fall”¦ Nu fungerade allt och efter en kopp kaffe på Blå Porten gjorde vi besök på Gröna Lund och tittade på alla magstarka attraktioner, som lockade alla utom oss”¦ Lunch på favoritstället Blå Porten och sen in för att se Tobbes och Celinas show (se Conny Rays recension).

 

Svävande kartongen som Celina produceras ur. Tobbe har ju blivit pappa!

 

Myntfångsten. Text på tröjan: “Tobbe Trollkarl, snälla trolla bort min … “

Redan den 30:e måste våra vänner påbörja resan hem till Lerum. Vi ledsagade dem till Nävekvarns Folkets Park, så att Conny Ray fick återuppleva denna charmiga park, där han uppträtt, och så kustvägen till Sandviken, Kolmården. Där väntade Tim Star oss. Först gjorde Ulla en del fynd hos Janet bland alla varorna i butiken, varpå Tomas tog oss till verkstaden, där han demonstrerade och berättade hur han gör alla dessa vackra hantverksprodukter, som säljs i butiken. Skålar i alla former, ljussstakar, vaser, osthyvlar m.m. Skålarna görs i princip på samma sätt som han gör bägarspelen, så Tomas har ju vanan inne!

Så här fint vid Bråviken ligger Janets och Tim Stars butik

I affären

Tim Star i verkstaden

Sim sala bim – en liten skål blev till!

Besöket avslutade med kaffe och godsaker i bersån där Bråvikens glittrande vatten skymtade genom syrenerna. Och solen sken! Tack Janet och Tomas  för att ni tog er tid att underhålla oss!

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.