Dealing with magic av Ian Adair

Många av oss trolleriintresserade har nog mer än en gång funderat över vad som  hände med Edwin Hooper och hans The Supreme Magic Company som var världens största magiska företag fram till i slutet av 90-talet. Ian Adair som arbetade hos Edwin i trettiosex år, har nu skrivit boken Dealing with magic med underrubrik The rise and fall of The Supreme Magic Company. 

Boken är på 180 sidor och är en självbiografi av Ian Adair, som har skrivit 266 böcker om magi och närliggande områden och är dessutom en av de mest produktiva uppfinnarna av magiska effekter och rutiner med mer än tusen marknadsförda effekter. 

Ian Adair från Kilmarnock i Skottland berättar om sin barndom, att han elva år gammal hade sin första föreställning. Han skriver om när han som trettonåring var på sin första trollerikongress och träffade Edwin Hooper, och hur Edwin några år senare erbjöd honom att bli samarbetspartner och flytta till Bideford där företaget låg. Sedan beskriver han hur Supreme Magic expanderade och blev så enormt stort och varför företaget så plötsligt kollapsade. 

I ett kapitel beskriver Ian Adair hur han får idéer till sina magiska effekter. Det finns bara en effekt i boken, och den kallar han Brainteaser Deck, och som här publiceras för första gången.   

För alla som någon gång har köpt från Supreme Magic är detta en läsvärd bok.

Du som är intresserad köper den direkt från Ian Adair: magicianadair@hotmail.co.uk. Den kostar £ 16,50 plus frakt. Han kan inte ta emot betalning med kort. Skriv till honom så får du mer information. 

Conny Ray

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.