En magisk jul på Ruckman´s

Med den ljusprydda Älvsborgsbron bakom oss går vi längs den upplysta hamnen och redan innan vi går in blir vi bjudna på glögg. Vi kommer in på trevliga Restaurang Ruckman´s i Göteborgs hamn och där står Stefan Odelberg och bjuder på ett glas champagne. När vi valt ut några smakbitar bland tjugo olika inläggningar av sill, går Lasse Kronér runt bland borden och trollar, det vill säga Stefan Odelberg står vid sidan om, pekar och sufflerar. Kul idé. Efter skinkan, julkorven och allt annat från det dignande julbordet börjar showen. 

Hela personalen

De tre får direkt skratt från den redan ganska glada publiken. Sara Löfgren med sin gudabenådade stämma drar igång det hela, Lasse och Stefan hänger på och in kommer hela personalen, allt från kock till hovmästare och de bildar kören. Kul idé. Stefan gör ett roligt tankeläsningstrick, Lasse småpratar med publiken och visar att han är bra på gitarr så han och Sara bjuder på mer sång. Nu blir Lasse buktalare och släpar in en stor buktalardocka som är förvillande lik Stefan. När skratten lagt sig och de väl kommer igång är dockans röst förvillande lik Saras röst. Kul idé. 

 

Stefan som tankeläsare,    Lasse Kronér och dockan

Showen rullar vidare med att Lasse kör en sånglek med publiken, Stefan gör ett bra nummer där en gul duk försvinner och kommer fram hur många gånger som helst. Lasse och Stefan spelar trumpet eller nå´t och det blir mer sång som backas upp av en skicklig orkester med många från TV kända ansikten. Sara avrundar den nittio minuter långa showen med en stämningsfull julhymn som fyller julstämning i hela lokalen. När vi skrattat färdigt och samlat oss får vi några ord med Stefan som berättar att de har arton föreställningar kvar innan de själva kan fira jul. Sammanfattning: Ett utsökt julbord, toppenunderhållning, fin miljö, bra musik och mycket skratt.  

Text och bild Conny Ray

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.