Färgsprakande Cabaret Lorensberg

Klockan är tjugo minuter i åtta, och vi har knappt smakat på förrätten förrän den åtta personer starka gruppen drar igång ett shownummer med sång och dans uppe på bardisken som sträcker sig genom salongen. Jag förstår att kvällen ska bli lyckad när jag redan i första numret i ögonhöjd får dansande glittrande högklackade skor som sitter på välformade ben. 

Den som egentligen lockat hit oss denna kväll är Gaston och hans magi. Förutom att han var med i det första sång och dansnumret gjorde han tidigt entré på scenen med tre lika långa rep som blev olika långa eller var de lika långa? Med hjälp av dessa rep får han publiken att jubla i drygt tjugo minuter. Han skojar med en grupp studenter och blivande showartister från Markaryd, han skojar med publiken och med sig själv. Han skojar om sin egen trollformel ”Troll Troll” för ”Hej Hej Conny Ray” och ”Locki Locki” är redan upptagna. På denna sekvens i showen är det rena stand-up stuket och det ger en fin stämning. 

Kvällen bjuder på bra musik, fin sång, påkostade scenkläder och mystik varvat med roliga inslag, så jag förstår att denna show spelats över etthundratjugo gånger.  Alla i gruppen är med och dansar och sjunger och tillsammans med god mat blir detta en lyckad kväll som efter drygt tre timmar slutar med den pampiga finalen precis klockan tjugotre. Detta är sista helgen de kör förutom en extra gång den femte juni.

 

 Till hösten blir det en helt ny show på Cabaret Lorensberg och Gaston avslöjar med glimten i ögat att temat då blir Varieté.

 Text och bild Conny Ray

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.