Filiokus Fredrik hos Göteborgs Magiska Klubb

Den 4:e oktober fick vi finbesök på klubben. Fredrik Cattani, Filiokus Fredrik, hälsade på oss med sin samling av bollvaser.

Först hölls ett kortare möte med en inblick i den magiska världen. Ordförande, Martin Rosvall alias A:son B:son C:son, guidade genom olika nyheter och medlemmar som Gaston fyllde i med andra nyheter och trollerihändelser.

Nu hälsades Fredrik äntligen välkommen och han började från början, hur det hela startade med trolleri. Fredrik visade en stor säkerhet på scenen, det märks att han är proffs. Hela seminariet var en godisbutik för historiskt intresserade, där vi fick historien bakom multiplying balls, TroubleWit mm. Men framför allt var det Fredriks passion för Bollvaser och dess historia som var huvudnummret i seminariet. Fredrik har en sann samlares noggrannhet med historien bakom varje bollvas och det var många roliga historier som kom upp. Ibland behöver man få lite historik för att komma ihåg var vår konstart är sprungen från.

Dags för fika som Torbjörn Lindblad, vår egen klubbmästare, så fint hade dukat upp med kanelbullar och baguetter. Det var ju kanelbullens dag. Under fikat trollas det mycket för varandra, det är en riktigt trevlig samvaro.

I akt 2 på Fredriks seminarie kom ytterligare en talang fram. Skuggfigurer. Vi fick åter en liten historielektion och underhållning på en och samma gång. När Fredrik var klar fick han en alldeles egen GMK-bollvas. Helt unik, endast ett exemplar.

Tack för din generositet och inspiration Fredrik. Vi fick oss mycket till livs denna höstkväll och det Filiokus Fredrik inte vet om bollvaser är troligtvis inte värt att veta, eller så vet han det inom kort. Tack!

Gaston, A:son B:son C:son, Filiokus Fredrik

Kvällen avslutades med ett litet expriment utav självaste Dusenberg. Helt fantastiskt med många glada skratt och briljant framfört.

Vi ses i november. Då skall vi trolla för varandra! 

Styrelsen i GMK genom Martin Rosvall/A:son B:son C:son

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.