Fler och fler långväga besökare tar sig till Magic Center i Halmstad

Marc Oberon (som tidigare varit i Norrköping och Stockholm) gästade Magic Center söndagen den 5 september. Bland trettiotalet besökare märktes att dessa kommer allt längre ifrån, vilket visar att dessa kvalitetsseminarier blivit allt populärare bland svenska trollare och trolleriintresserade.
    Eftersom Christer och Gertrud tidigare refererat Oberons seminarium på Magiarkivet (https://magiarkivet.se/?p=5869) nöjer jag mig här med att konstatera att detta var ett mycket bra och instruktivt seminarium, där Marc också hade mycket av sina trollerisaker till salu till facila priser. I tvåochenhalv timme fascinerade Marc oss med sina magiska innovationer, varav ”The Master Deck” är outstanding ett av de bästa korttrick jag sett (men förmodligen ganska svårt att utföra!).
 
SMC-seminarium
Gay Ljungberg meddelade att den 5 december i år kommer ett specialseminarium att hållas på Magic Center i Halmstad, där SMC:s president Axel Adlercreutz och Erik Nordvall delar på seminarietiden och samtidigt presenterar Svensk Magisk Cirkel. Tillfälle finns för de som vill bli medlemmar i SMC att där avlägga inträdesprov. SMC:s medlemmar äger fritt inträde denna dag.

 
Marc Oberon i mitten omgiven till vänster av Fredrik Ahlbertz (som strax åker till Världsutställningen i Shanghai, där han skall trolla i Svenska paviljongens VIP-avdelning) samt Peter Rosengren till höger (båda från Malmö).
 
Nya sommarkurser på Fridhem
Peter Rosengren talade om att det till nästa sommar kommer att blir tre trollerikurser på Fridhems Folkhögskola i Svalöv (fr o m sista veckan i juni och framåt). De två första kurserna leds av Peter och Tom Stone plus inbjudna seminarieföreläsare och den sista kursen (Magic Camp) vänder sig till ungdomar och leds av Leif Olberius. På dessa sommarkurser har tidigare bl a Phil Goldstein, John Carney och Mark Leveridge medverkat.
 
 
Här letar Tim Erlandson, Tomas Persson, Robban Högström och Krister Johansson bland trollerirekvisitan i Gycklarens stora utbud.

Text och bild: ÅKE HALLBERG

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.