Gun Gallo Perssons begravning

Måndagen den 25 januari begravdes Gun Gallo Persson i Landskrona. Man fick i sista minuten byta från S:t Jakobs kapell till S:t Johannes kyrka pga den stora tillströmningen av sörjande vänner.

Officiant var SMC-medlemmen Bo Karlén, god vän till Jahn & Gun Gallo sedan många år, och han berättade på ett synnerligen levande och insatt vis om Gun och hennes spännande artistliv. Vännerna Anki Nilsson (sång) och Frank Anderssons trio bjöd på känsloladdade tolkningar av Stardust och Misty, och kyrkan var bokstavligen fylld av vackra och väldoftande blommor. Det var en mycket känsloladdad och stämningsfull begravningsceremoni och efteråt samlades gästerna till en minnesstund i Ålabodarnas Folkets Hus.

Bland gästerna talade vi med kollegorna Eva Vejr, Gay Lundin, Tomas & Gun Walter och Erno Bengtsson samt José Antonio Salazar och Fernando Coimbra från Portugal med fruar. Det kändes tungt att ta ett sista farväl av vår kära vän och kollega Gun Gallo och våra tankar svindlade mellan starka minnen av allt roligt vi upplevt tillsammans med henne, sorg och saknad och stark empati med Jahn som har mist sin älskade hustru och partner. Samtidigt kunde man inte låta bli att glädjas av den vackra och stämningsfulla begravningsceremonin, det soliga vintervädret och det faktum att Gun Gallos sista föreställning var fullsatt av goda vänner.

 Birgitta och Gay Ljungberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.