Juniorverksamheten i Svensk Magisk Cirkel blomstrar

Jag blev ombedd att berätta lite om juniorverksamheten, så då gör jag väl det! 

När jag fick veta att Gay Lundin (Gajoni) skulle bli min efterträdare på posten som SMC:s juniorkontaktman blev jag väldigt glad, för jag visste att det skulle fungera. Jag fick rätt, Gay leder verksamheten med stort hjärta och entusiasm. 

Jag har hjälpt Gay lite då och då, bland annat med evenemanget i Kungsträdgården i Stockholm, där juniorerna en eller två gånger om året gör offentliga föreställningar. Gay fick idén tillsammans med Sam Carlquist som är chef över Kungsträdgården Park och evenemang. De här framträdandena är otroligt nyttiga, juniorerna får ett mål att jobba mot och en möjlighet att verkligen testa och känna på hur det är att uppträda för publik. 

Gay arrangerar förstås också vanliga juniormöten med olika inbjudna gäster. I år blev det dessutom ett träningsläger för juniorer i samarbete med Gay Ljungberg. Vi åkte till Halmstad med en hel hög juniorer som jag är rätt säker på hade väldigt roligt.

Inför SM/NM 2010 har jag och Gay hjälpts åt att coacha juniorerna med allt vad det innebär av aktbyggande och regi. Det gick ju också väldigt bra för de som ställde upp.

Det kommer en helt ny generation juniorer nu som tränar så in i vassen och vi kommer med all säkerhet få se riktigt bra juniorakter de närmaste åren. Vänta bara! 

Leif Olberius

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.