Länsmiddag på Residenset i Nyköping

Gertrud och jag blev av landshövding Bo Könberg och hans hustru Anita inbjudna till länsmiddag i Residenset i Nyköping den 19 mars. Ett femtiotal personer från hela Sörmland och från olika verksamheter, där jag representerade kulturgrenen trolleri, hälsades välkomna av Bo Könberg, som är en mycket trevlig och lättsam person. Han har visat ett intresse för Sveriges Magi-Arkiv och såg inslaget i Antikrundan men ser fram ett besök på plats så snart hans program tillåter det. 

Efter en utsökt trerätters måltid, varunder alla närvarande presenterats med en kortare biografi, följde barbershopsång med Olrogmelodier av kvartetten ”Just for you”, som jag framträtt tillsammans med vid flera föreställningar en gång i tiden. Kaffe med tillbehör avslutade middagen och den mycket njutbara kvällen.   

Vi hade glädjen att här bli bekanta med bl.a. Christine Ribbing (min bordsdam) och hennes man Mattias Ribbing. Han är bland annat svensk minnesmästare och driver Svenska Minnesskolan. Som Eskilstunason känner han trollkarlen Carl Tillenius, som han musicerat ihop med. 

Vid en av grenarna vid VM i minne mäter man förmågan att memorera ordningsföljden för så många spelkort som möjligt. Tio minuter får deltagarna på sig att memorera och sedan är det bara att recitera. En vanlig människa brukar klara ett tiotal spelkort, men minnesmästarna är snäppet värre. Ben Pridmore från Derby i Storbritannien är världsrekordhållare med 364 kort. Det är exakt sju kortlekar. Och här gäller det inte trolleri”¦Â 

Mattias känner även Tobbe Trollkarl då de båda ingår i samma föreläsningsförmedling. Jag visste faktiskt inte att Tobbe även ger föreläsningar i konsten att framträda inför en publik.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Länsmiddag på Residenset i Nyköping”

  1. Vad glad jag blir att Sveriges Magi-Arkiv har blivit uppmärksammat i dessa kretsar. Tänk om Bo Könberg kan hjälpa Christer och Gertrud att lösa framtiden för deras samlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.