Magiska Brödernas årsmöte 2010

Äntligen kom vi till Magiska Baren! Tack vare att Magiska Bröderna höll sitt årsmöte på Magiska Baren och att Love var gästartist så kunde vi bara inte låta bli att åka. Restauratören Arne med familj hälsade oss välkomna och visade oss runt ”“ och visst har det blivit en riktigt mysig restaurang med mycket magisk miljö! T.o.m. på toaletten kan man njuta av gamla svenska trollkarlars affischer.

 

MB:s ordförande Christer Lindgren, restauratören Arne och skribenten 

Vi är ju inte så regelbundna besökare på Magiska Brödernas möten, så det var åtskilliga nya ansikten som så småningom dök upp. Men bland de 40-talet närvarande kände vi igen ordföranden Christer Lindgren, Johnny McI, Gunnar Höpner, Eddie Persson, Sarah Philipsson, Timo Ehrling, Stefan Haglund, Rolf Isberg, Dag Lofalk, Fredrik Schwarz, Tord Wiberg, Maj-Britt Engström för att nämna några.

Årsmötesförhandlingarna, där t.ex. hela styrelsen omvaldes, sedvanliga kryssningen bestämdes försiggå den 18 september, medlemsavgiften höjas till 300.-, var avklarade på 15 minuter.

Därefter släpptes Love lös på den lilla scenen med kombinerat seminarium och dealershow. Han rekommenderade eget ljud och ljus för den verksamme trollkarlen. Loves ljud kan köras på batteri i 8 timmar ”“ inte en enda sladd att snubbla på! Och strålkastaren manövreras med minimal fjärrkontroll, så att han kan ”blåsa ut” ljuset! En liten snabbmonterad ”scen” så att man kommer upp en bit där det ej finns scen var inte så dum. Och en stabil, sittbar stol ”trollades” fram ur en påse.

Så blev det Harries Quick Change, sönderriven 500-kronorssedel, minimobil växer, Loves bästa trick som hängt med sedan 1981 ”“ tråd till penna som fördubblas m.m., Målarboken i Musical Vision-version med vackra damer som final, Ink-Away, kniv genom armen, Extreme Burn ”“ sedelförvandlingen, Korttricket där fel på fel blir rätt, Center tear-variation m.m. Nämnas bör att Love alltid använder märkta lekar när han trollar ”“ reklamkortlekar! Han kan nämligen trolla med lekar som alla känner till”¦ Ja, det var mycket bra trolleri, många intressanta och nyttiga tips men framför allt Loves härliga presentationer där trolleriet blir underhållning av högsta klass.

Love med Seth och en kniv

 

 Love med långt kort.  Rolf Isberg var en av de flitigaste bordstrollarna. 

Efter middagen  (helstekt oxfilé med grönpepparsås, baconbrynta haricotverts, vitlöksrostad potatis och hallonpannacotta, kaffe) blev det entrickstävling, där bara fyra anmält sig. Dag Lofalk trollade med en lånad ring, Christer Lindgren/Crillo utförde ett korttrick med en publikassistent, Seth Engström framförde också ett korttrick, Ville Boman visade en rutin med Tre olika ”“ tre lika långa rep. Juryn (Stefan Haglund, Gunnar Höpner, Fredrik Schwarz) utsåg Crillo som segrare.

 

Dag Lofalk, Christer Lindgren med publikassistent

 

Seth, Ville Boman 

Kvällens sista program var den ”hemliga gästen” som givetvis var Love. Mickes andedräkt kollades medelst tändsticka, eld ur mobiltelefon. Alexandra lånade ut sin ring som slipades, försvann, Loves ”pacemaker” började ryka, papper blev till en ros och i den återfanns ringen. Öppnade ölflaska med tänderna, Rubriks kub löstes med förbundna ögon sedan publiken blandat kuben, Mentalboxen  där Love inte tar i boxen upprepas fem gånger. Ett invecklat korttrick med fem åskådare. Kort väljs, leken läggs i påse ”“ blir jätteduk med det valda kortet på. Mentaleffekt med klockslag.

 

 

 

 

 

 

 

 Ingenjör Lundström kontrollerar Love och Rubriks kub

Magiska Bröderna-foton Gertrud Nilsson

Mätta både av maten och av allt trolleri bröt bröderna upp och vandrade hem i nattmörkret efter en trevlig kväll.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Magiska Brödernas årsmöte 2010”

  1. Roligt att Magiska Bröderna kom till oss.
    Vi som jobbade hade minst lika trevligt som våra gäster den kvällen.

    Extra kul var att Christer och Gertrud kom till sist, som vi väntat på det besöket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.