Magiska Brödernas gångna år

Det var ett riktigt mystrolleriår. Seminarierna hade variation med innovativt trolleri med Love Melander och Mr Dannyman. Johnny Lonn och Per Eklund lärde oss att skapa professionella akter. Chris och Crillo hade en trickworkshop om det snillrikt enkla. Sist men inte minst hadeLars-Peter Loeld seminarium om mentalmagi och framförde sin föreställning Mindgames. Med världsartister som Love, Johnny och Lars-Peter var det också mycket hög kvalitet på aktiviteterna. Svårt att slå, men vi gör ett försök under jubileumsåret 2011, då vi fyller 70 år.

Årsmöte på Magic Bar den 18 april

Vi var 40 trollare och gäster som träffades på Magic Bar. Love Melander var kvällens höjdpunkt. Vilken artist! Love måste vi se mer av. Det var två härliga tillställningar som Love bjöd på. Kanske ett av de bästa seminarier som vi haft. Det var fartfyllt med både gamla och nya grejer. Scenshowen var fylld med tempo. Båda delarna präglat av Loves humor, scennärvaro och tajming. Det var magi i världsklass. Mycket som gör Loves framträdande så fängslande är hans mimik, så professionell och där han får skratten att riktas mot honom. Aldrig har jag varit med om att en illusionist blivit inropad för att göra ett nummer till.

Efter middagen blev det entrickstävling, Dag Lofalk trollade med en lånad ring, Crillo utförde ett korttrick med en publikassistent, Seth Engström framförde också ett korttrick, Ville Boman visade en rutin med Tre olika/lika långa rep. Crillo vann. 

Magisk kryssning 18-19 september med Birka Paradise

På programmet stod seminarier och workshop för 40 kunskapstörstiga trollisar. Mr Kreativ ”“ alias Mr Dannyman – höll som vanligt ett uppfinningsrikt seminarium. Oj vilka underbara effekter han lyckades åstadkomma. Det vardagliga blev magiskt. En Yoggi-flaska hoppade osynligt mellan olika Pringles-behållare för att slutligen förvandlas till en flaska Puko. Han lärde oss att skapa trick för scen- och close-up- trolleri med många exempel på effekter som passar för företagsevent. 

Crillo och Chris visade hur man skapar trick för en billig penning. Chris illustrerade vad som kan hända när en åskådare håller i en nyckel, som sitter uppträdd på ett snöre. Han ryckte till i snöret och fick det att gå rakt igenom nyckeln. Crillos huvudtema var varianter på six card repeat. Allt trollerimaterial delade Chris och Crillo ut till deltagarna gratis. 

Johnny Lonn och Per Eklund hade under två timmar en givande workshop om hur man skapar professionella trolleriakter. Det blev en intressant dialog mellan Johnny och Per där spontanitet möttes med skarpsinnigt logiskt tänkande. Deltagarna engagerades genom praktiska exempel. Rolf Isbergs akt med rånarluvan analyserades. Det blev roligt och inte minst lärorikt.  

 

Dannyman, Crillo

Crillo och Chris

Johnny Lonn

Per Eklund

Höstmötet den 20 november på Magic Bar

Kvällens huvudperson var Lars-Peter Loeld, som visade att han är en otroligt skicklig mentalist och tankeläsare. I sitt seminarium exemplifierade han skillnaden mellan mentalism, mentalmagi och trolleri. Lars-Peter presenterade också ”Mindgames” en interaktiv och tankeväckande föreställning som fick allt annat att blekna. Han fick oss att tänka, gapa, hämta andan och inte minst att SKRATTA.  

Att vi i Sverige idag har mycket god internationell kvalitet på våra trollare visade resultatet i FISM i Beijing förra året. Vi kommer också ihåg paret Evasons mentalakt som de presenterade 2006 under FISM i Stockholm. De har omdömen om att ha den bästa mentala akten i världen. I jämförelse med dem så var Loeld klart bättre. 

 Som vanligt på höstmötena hade vi också en-trickstävling. Gunnar Höpner började med en variant av Smart Ass a la Bill Abbott. Gajoni visade ett komiskt nummer med en ballong. Rolf Oppenheimer framförde ett trick där en lång tygremsa blev en väska. Crillo visade en variant av six-card-repeat. Det skulle vara konstigt om tävlingen inte hade någon mentalist denna kväll. Här gjorde Tord Wiberg en mentalakt med kort. Vinnare blev Crillo.

Text Crillo, foto Chris Salmi

www.magiskabroderna.se

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.