Magiska Brödernas kryssning

Fredagen den 17 september bar det iväg med bil 37 mil till Hudiksvall för att övernatta och sedan fortsätta ytterligare en resa på 30 mil med anslutningsbussen mot Stockholm och mot Paradise-båten. Där skulle jag åka med Magiska Brödernas årliga kryssning. Jag var med för ett par år sedan när resan begick till Riga. Det skulle bli underbart kul att träffa lite kollegor och utbyta erfarenheter.

Lördagen inleddes med ett seminarium av Dannyman vari han visade lite idéer och jag kan bara säga att det försiggår en hel verkstad i hans hjärna för att finna det logiska så att det ser naturligt ut, vilket gör mig avundsjuk. Att försöka se bortom de glittriga trolleriapparater vi normalt använder och ta fram det som folk känner igen…

Exempelvis så hade han tillverkat vandrande flaskrören av Pringlesrör ”“ genialt! Att han sedan kunde producera och trolla bort annat ur dem var för mig häpnadsväckande. Vill inte gå in på vad han visade med dessa Pringlessrör, för att det är enligt mig hans idé. Men jag var häpen…

Han tog fram ett tillverkat höghus som förvandlades till ett villaområde… Skrattade gott – inte åt rekvisitan utan åt tanken att komma på HUR man skulle göra detta.

Dannyman visade sedan lite tillvägagångssätt när det gällde målarboken och att man kan använda samma princip i t.ex. företagsjobb och att det inte fanns något slut på idéer när det gäller målarboken och innehållet. Direkt fick man en massa egna idéer som man nu försöker skriva ner.

Vidare visades lite småtrick och Six card repeat. Det var otroligt givande och den presentation som gjordes var bara grundidén. Historien som vi fick höra kan man vidareutveckla själv.

Sedan var det mat och den var inget att hurra för… Att de har mage att servera maträtter som är för överkokta, torra och för starka.

Dag två startade med en bra och god frukost. Sedan var det seminarium med Johnny Lonn och Per Eklund om vad man bör tänka på när man skapar en akt och vad akten ska innehålla för att göra succé. Det började med att Johnny Lonn visade sin akt där han misslyckas med allt och den är underbar att se. Fick sedan höra och se hur dessa herrar tänker, och jag kan bara konstatera SÅ BRA! Det märktes att både Per och Johnny brinner för trolleri och de kunde verkligen förmedla till oss andra vad de ville få fram. Hade jag vetat allt detta om HUR man skapar ett givande nummer eller trick när jag startade min karriär skulle jag varit mera berömd idag och mera skicklig!

Satte mig i bussen till Hudiksvall och bilen för att köra hem. Kryssningen var värd all dötid i bil och buss. Hoppas alla hade det lika roligt som jag och ser fram emot nästa resa.

Trixy

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.