MICs ett-trick-tävling tillika klubbmästerskap

Denna traditionsrika kväll brukar locka stor publik med många tävlande. I år måndagen den 6 september fanns endast ett 25-tal MIC-are på plats och 5 anmälda tävlande varav en (Ballongprinsessan) uteblev. Två snabbanmälde sig så det blev i alla fall 6 tävlande.

Mats Ungerstedt: En åskådare fick i Mats´ bortavaro lägga en sak i en liten låda, som låses och placeras i en större låda. Mats kunde detta till trots ”se” att det fanns ett armbandsur i lådan.

Stewart Robertsson: Vår kassör hade för ett par dagar sedan fått ett kuvert av Stewart. Det var en förutsägelse av dagens tidningsrubrik. När kuvertet öppnades ramlade en lapp ut på vilken den rätta rubriken fanns.

Göran Klyve: En portfölj hade 5 stora genomgående spikar. 5 åskådare fick dra ut en och en och kolor ramlade ut. När Göran drog ut den sista spiken så ramlade en bunt sedlar ut.

Ulf Kjell-Berger: Ett gult rep stoppas i ett rör, som förseglas med papper i båda ändar. På rep i olika färger görs knutar som trollas bort. När röret öppnas återfinns knutarna på det gula repet.

Goran: Produktion av värmeljus ur papperspåse.

Massi: Kinesiska ringspelet.

 

Mats Ungerstedt, Stewart Robertson

 

Ola Backer hjälper Göran Klyve, Jonas Lindblad hjälper Goran

 

Mr Zeth hjälper Ulf Kjell-Berger, Massi

Ulla Harries informerade oss om Harries 100-årsjubileumskongress som hålls i Arbis annorlunda lokaler i Norrköping fredagen den 24 t.o.m. söndagen den 26 september. Redan har ett 100-tal anmälningar inkommit men man räknar med kanske 200 gäster från norr till söder, vilka vill vara med och fira denna välkända trollerifirma och få tre dagar fyllda av trolleriupplevelser. Jag tror detta blir en trollerikongress att minnas länge!

Fredagens program är flyttat från MIC:s hemvist Hemgården till Arbis, så alla evenemang försiggår där. Bengt Harries ska intervjuas av Ulf Mörling. Beklagligtvis har Bengt fått en stroke men han har nu fått lämna sjukhuset och vi önskar alla honom en snar bättring, så att han orkar utsättas för Ulfs alla frågor. Klas Larsson håller i det övriga programmet som bl.a. innefattar en familjär föreställning med t.ex. Geira & Mr Ess, Cotelly.  På lördagen får vi se en bejublad dealershow, vilken saknas i Lund i år, sällan sedda seminarier av toppnamn inom magin, för att inte tala om en helfestlig kväll med drink, god mat och en galashow med Johan Ståhl som conferencier. Söndagen har också mycket att bjuda på ”“ inte minst familjeföreställningen (det enda som inte ingår i kongressavgiften) med Gaston som conferencier!

Men gå in här och läs om alla evenemang och anmäl dig! http://harriesmagi100ar.se/

Så måste vi ta en kaffepaus ”“ och vi MIC-are har det fantastiskt bra! Som vanligt vid klubbmästerskapen så bjöd presidenten Mats Ungerstedt på jättemumsiga smörgåstårtor och föreningen bjöd på kaffet!!! TACK!

      

Tim Star hjälper en junior med en effekt

Så den spännande prisutdelningen. På tredje plats ”“ publiken hade röstat ”“ kom Ulf Kjell-Berger och Massi. Dragning fick tillämpas och då kom Massi som nr 3. Som nr 2 kom Göran Klyve och segrade gjorde Mats Ungerstedt ”“ och det hade ingenting med smörgåstårtorna att göra!

Ulla Harries överlämnar priset till Mats Ungerstedt

MIC-foton Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.