Moderna Illusionisters Cirkels februarimöte

2010 års första MIC-möte hade som tema ”Nybörjarnas afton”. Mycket bra – för vi vill ju se vad våra nya medlemmar kan. Tyvärr hade ”kvällens värd” Jan Granlund fått en del återbud, så på programmet stod bara tre namn. Inte mycket för att fylla en hel kväll! Jesper Massi ”“ den glade trollkarlen som jag kallar honom ”“ gjorde armvridningen med oss och ett draget kort uppenbarade sig på hans rygg. Lowe Aspeqvist är bara något halvår gammal som ”trollkarl”, men han visade att på den korta tiden hade han hunnit lära sig behärska en kortlek. Heinz Maresch som börjat med trolleri efter pensioneringen ställde upp med ett flertal trick och kanske var det ett och annat som även  ”gamlingarna i gemet” fick förvånas över.

MIC feb. 2010 002 - KopiaJesper Massi med publikassistent

MIC feb. 2010 005 - KopiaLowe Aspeqvist

MIC feb. 2010 012 - KopiaHeinz Maresch

Efter kaffepausen fick vi lite information. Ulf Boiertz kommer att hålla i en trolleriskola för nybörjare, troligen i Harries lokaler. Ulla Harries, just hemkommen från Australien, informerade om Harries 100-årsjubileum. Det kommer att hållas på Arbis i Norrköping ett veckoslut i september eller november. Familjeföreställning och galaföreställning med mat på lördagen, seminarier och magiutställning m.m. på söndagen. Vidare upplysningar kommer givetvis!

MIC hade två gäster denna kväll ”“ Erik Nordvall och Charlie Caper. De hade åkt till Tim Star för att prata om tillverkning av lite specialprylar, och då var det ju lämpligt att avsluta dagen med ett besök på MIC-mötet. Det var ju jättebra för de ställde upp och förgyllde vår  kväll. Charlie inledde med en restaurangrutin med två hopknycklade servetter (istället för skumgummibollar) och bl.a. sin keps. Erik visade ett antal helt omöjliga korttrick. Tack för det gästspelet Charlie och Erik!

MIC feb. 2010 018 - KopiaCharlie Caper

MIC feb. 2010 020 - KopiaErik Nordvall

Så lite mera information. Vid det kommande Stadsmästerskapet i Västerås 13 februari ser det ut som MIC kan komma att ställa upp med ett lag. Medlemmen Klas Larsson fick en applåd eftersom han nyårsaftonen medverkade i den internationella tv-kanalen Suroyo-tv. Evenemanget sändes live via satellit i 100 länder, från USA till Ryssland och troligtvis var det 3-4 miljoner tittare. Även vår webbansvarige Jonas Lindblad uppmärksammades för sitt jobb med att försöka få upp MIC-arna från sofforna och medverka på föreningens forum på hemsidan www.modernaillusionisterscirkel.se. Bra att medlemmar som gör något för trolleriet får uppmärksamhet!

Efter att en medlem framfört vad flera medlemmar ansett om höstens möten vidtog en livlig och givande diskussion om hur man ska kunna göra dessa bättre. Vi får hoppas att styrelsen tar detta till sig utan sura miner och tar till vara alla de tips som gavs! Nämnas kan, att när det påstods att det är svårt att få medlemmar att trolla spontant, så lånade Mr Zeth en kortlek och visade imprompto ett trick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.