Nytt besöksrekord på Magic Center när Tom Stone höll seminarium och visade upp sin nya bok

Det var många förväntansfulla besökare som infann sig hos Gay Ljungberg lördagen den 24 juli för att övervara Tom Stones seminarium där. De var säkert lika intresserade av Toms 250 sidor nyutkomna bok ”Vortex” i liggande format (något mindre än A4) som presenterades och såldes under seminariet.

Tom inledde med en relativt enkel myntrutin som han ingående dissekerade ner till förvånansvärda detaljer, vilka han sedan på nästan vetenskaplig nivå analyserade. Han fortsatte sin föreläsning ang. misdirection och behandlade ingående det han kallade ”crossing the look” (en eg. oegentlig benämning namnsatt av Juan Tamariz) och som bygger på en princip som Slydini upptäckt men inte själv namngett. Han visade därefter några kortrutiner och gick mycket noggrant igenom sin egen ”A Toast for Charon” ”“ en myntrutin med ett vinglas som avslutas med framtrollning av en vinflaska. Mycket elegant och visuellt!

Som avslutning visade Tom sin spongbollsrutin, som är en utveckling av Roy Bensons Bowl Routine, vilken Tom kallar ”Benson Burner” (utförligt beskriven i hans nya bok på inte mindre än 28 sidor) och som avslutas med ett femtiotal spongbollar av alla storlekar. En ren chockupplevelse för åskådarna!
 
Tom Stones seminarium var ”“ som allt han skriver ”“ genomtänkt och utförligt. Samtliga åhörare var säkert mycket nöjda med seminariet och Toms nya bok inhandlades av många deltagare.
 
 

 Peter Pedaja från Lund ses här i glatt samspråk med Tom som stolt visar upp sin nyutkomna bok ”Vortex”, som just nu ligger på tredje plats på bestsellerlistan hos Murphy’s Magic (där Johan Ståhls DVD också ligger på tredje plats av mest sålda instruktionsvideor).


 En situationsbild där ännu enbart hälften av alla spongbollarna i slutsekvensen är synliga.
 
Nästa seminarium på Magic Center i Halmstad äger rum den 5 september med världsmästaren i parlour magic MARK OBERON ”“ bl a känd för sin kortrutin ”Bang On”. Blir det nytt besöksrekord även denna gång?
 
Text och foto: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.