Ockult – en mystisk föreställning

Tror du på det övernaturliga? Kan man se in i framtiden? Finns det hemsökta hus, demoniska väsen och föremål laddade med magisk kraft. Blå Ställets tema i höst är Skräck och Skratt och nu höjs temperaturen rejält när Magicus Magister Gaston gästar huset med OCKULT- EN MYSTISK FÖRESTÄLLNING.

“Det viktiga är att vi ställer frågor, inte att vi får svar”, säger Gaston. Och vem är inte full av frågor nu när dagarna blir kortare, skuggorna längre och träden står nakna och svarta som uppstigna ur dödsskuggans dal. Döden tränger sig på varken vi vill eller inte. “Om faran är att mista livet så är ju döden farlig. Men i sig är det något helt naturligt och en förutsättning för att det skall finnas något liv överhuvudtaget”, säger Gaston. 

Som överintendent på det magiska museet Arcanum kommer Gaston att förevisa ett urval av artefakter ur samlingarna, berätta deras historia samt låta åskådarna själva utföra diverse magiska experiment. Gaston beskriver föreställningen som en exklusiv demonstration i antik magisk kunskap, spådomskonst och uråldrig mysticism som upplevs med alla kroppens sinnen. 

När publiken lämnar föreställningen skall de inte riktigt veta om de upplevt magi på riktigt eller inte.

Till sist måste jag ställa frågan om vi verkligen skall tro på medium som hävdar att de kan få kontakt med andevärlden? “Tro vad ni vill”, säger Gaston, “men håll i pengarna!” 

Söndag 31/10 kl 16.00 och 19.30

Måndag 1/11 kl 19.30 

OBS! Rekommenderas inte för känsliga personer! 

Plats: Kulturhuset Blå Stället 

Åldersgräns: 18 år 

Längd: 60-65 minuter

http://www.blastallet.goteborg.se/

Webbsida: http://www.magiskamuseet.com

Videotrailer: http://www.youtube.com/watch?v=GMXCx0YNA_k&feature=player_embedded 

Skeptikerpoddens recension: http://www.youtube.com/watch?v=eDjebTE6GGI

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.