Omfattande engelsk trolleribok för amatörer

Magic Tricks

Av en händelse passerade jag en av Halmstads boklådor och fick se en jättetjock bok med titeln ”Magic Tricks” av Nicholas Einhorn i skyltfönstret. Det visade sig vara det enda exemplaret de hade och priset var överraskande lågt ”“ 149 kronor! Boken var nämligen på 512 sidor med 2.500 färgfotografier, utkommen hösten 2009! Inte mindre än 375 bildillustrerade trickbeskrivningar utförligt beskrivna. Bokens författare är Gold Star medlem i The Inner Magic Circle i London och har bl a vunnit i FISM och varit konsult i olika sammanhang.

Jag måste erkänna att jag aldrig sett en mer omfattande och välproducerad trolleribok! Även om den vänder sig till amatörtrollare är det många kvalitetstrick som här lärs ut. Vältryckta och vältagna bilder och utförliga beskrivningar! Jag är imponerad!

Bokens inleds med historiska kapitel med presentationer av såväl äldre som ännu aktuella magiker. Kapitlen omfattar därefter Close-up trolleri, Kort-magi, Mynt-magi, Tändstickstricks, Reptrick, Silkes- och pappersmagi, Party-tricks, Mentalmagi, Stand-up magi, Scenillusioner, Att sätta upp en show.
Ja detta är verkligen en bibel, inte minst för den som vill lära sig lite mer utöver den vanliga repertoaren.

Jag har letat på nätet och ser att boken kan inhandlas även från svenska leverantörer, där till något högre pris än vad jag fick betala, men den är avgjort värd dessa kronor.

Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.