Radarparet från SMC avslutade årets Magic Center-seminarier

 

      Svensk Magisk Cirkels president Axel Adlercreutz och sekreterare Erik Nordvall kom till Halmstad söndagen den 5 december för att informera om vad som nu händer i Svensk Magisk Cirkel och nyttan av att vara med i denna förening. Ett 25-tal intresserade hade tagit sig dit i svårt vinterväder och Gay Ljungberg bjöd generöst på gratis entré för alla SMC-medlemmar och vi fick alla smaka på årets första ”julbord”.
     Det känns upplyftande att det nu kommit in nytt friskt blod i föreningen och Axel försäkrade att ett av föreningens mål är att verka för ”bättre trollkarlar i Sverige”. Han berättade att föreningen nästa år skall fira sitt 65-årsjubileum den 1”“3 april. Att SMC nu börjar närma sig 500 medlemmar är överraskande bra! Gay meddelade att träningslägret för juniorer under ledning av Gay Lundin hålls i Halmstad 22”“23 januari 2011.

 

Erik och Axel
 
Erik Nordvall inledde med ett ännu inte färdigt (?) korttrick  som överraskade oss alla, följt av sin ”Biddle across” och sin egen variant på ett 4-ess trick. Denne kortgigant har ett smittande leende som fungerar både som stämningshöjare och misdirection och är som Lennart Green säger “One of the two best cardguys in the world (or at least in Sweden)”.
 
     Axel Adlercreutz visade delar ur sitt seminarium “Alter Reality” (som aldrig tidigare visats i Sverige). Han presenterade flera kreativa originaleffekter och gav tips om hur man kan förstärka effekterna på olika trick, bl a med böjd sked, gummibandstrick, ring och rep, Invisible deck och Professor´s Nightmare.
     De två nya styrelsemedlemmarna är tillsammans ett radarpar som inspirerade oss deltagare och därtill frikostigt delade med sig av tips och erfarenheter. De representerar var för sig två helt olika karaktärer, men utgör tillsammans ett verkligt radarpar! Tack till er båda!
 
     Efter kaffet visade Christer Jönsson en fin spongbollsrutin. Tobias Eriksson och Robin Abrahamsson inträdestrollade till SMC med framgång.
 
     Text och foto: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Radarparet från SMC avslutade årets Magic Center-seminarier”

  1. För min egen del, och troligen flera, hade söndagens seminarium med Adlercreutz – Nordvall varit toppen om de agerande hade talat högre och tänkt på artikulationen. Alla har inte perfekt hörsel och använder man inte förstärkare, ev med kindmikrofon, så bör man både höja rösten och framförallt tala tydligt. Själv har jag idag 7/12 haft en föreställning för ett 30-tal personer. Ingen förstärkare, men jag uppfattade att alla hörde vad jag sade. Jag har för många år sedan tagit en kurs i talteknik hos en skådespelare som lärde mej knepet att göra sig förstådd.
    Så snälle Gay – tänk på detta till nästa gång.

    René

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.