Svensk Magisk Cirkels julfest

Klockan 13.00 på lördagen den 10 december öppnade Arne Nilsson dörrarna och gästerna började ramla in över tröskeln på Magic Bar i Stockholm. Det var dags för Svensk Magisk Cirkels årliga julbord vilket av naturliga skäl var förlagt just till Magic Bar. När gästerna kom in så hälsades de välkomna av styrelsen, fick lämna in en julklapp och därefter mingla runt med glögg och pepparkakor.

Det var runt ett fyrtiotal som hade tagit sig till julbordet och Magic Bar hade dukat upp en riktigt fin buffé med sill, räkor, lax, syltor, prinskorv, köttbullar, skinka och allt vad man kan tänka sig ska vara på ett julbord (plus lite till). Maten smakade riktigt bra och till efterrätt fanns det både ischoklad, knäck och en polkagrismousse tillsammans med kaffe.

När mat, efterätt och kaffe hade intagits så ställde sig presidenten Axel Adlercreutz på scen och tände ett ljus, traditionsenligt som Arne Weise. Men Axel gjorde det såklart på ett magiskt sätt med en tändsticka som tände sig själv. Sen var det plats att hylla den förre presidenten Per Eklund, som uppmärksammades med Svensk Magisk Cirkels förtjänsttecken. Axel tog även upp den australienske medlemmen Philip Ahrens på scenen. Philip som bott i Stockholm de senaste åren och varit aktiv på möten och träffar ska nu tillbaka till Australien och han fick en julklapp i form av den nya DVD:n 21. Philip höll ett kortare tal till de alla där han tackade så mycket för sig och berättade att han hade haft mycket trevligt här i Sverige och om han kom tillbaka till Stockholm så lovade han att komma och hälsa på igen. Vi önskar honom fortsatt lycka till med sitt trolleri på andra sidan jorden.

När styrelsen i början av hösten började planera för julfesten så bestämde de sig även för att göra ett julspel. Axel skrev ihop en egen julversion av Sam the Bellhop som rimmade och i tur och ordning fick de närvarande styrelsemedlemmarna gå upp och läsa sin vers i följande ordning: Axel Adlercreutz, Gustav Kullander, Erik Nordvall, Robert Söderblom och avslutningsvis Gay Lundin. Julspelet gick bra och jag tror att publiken uppskattade det och tyckte det var kul!

Det var också en speciell gäst inbjuden till julfesten, Nils Davoust som höll en föreläsning/show om humor under cirka 15 minuter. Efter Nils så hade Erik Nordvall ordnat med en tävling föreningarna emellan. Även om alla deltagarna på julfesten var med i SMC så är ju de flesta även med i en lokal förening. Detta var startfältet i julfesttävlingen.

Robert Söderblom ”“ SMC
Axel Adlercreutz ”“ SMC
Per-Johan Råsmark ”“ UMB
Per Eklund ”“ UMB
Rolf Oppenheimer ”“ Magiska Bröderna
Dag Lofalk ”“ Magiska Bröderna
Jonas Lindblad ”“ MIC
Erik Nordvall ”“ MIC
Mattias Persson ”“ ÖMC
Stefan Eriksson ”“ ÖMC
Fernando Tovar ”“ Magic Center

Domarna skulle bedöma den bästa tävlande föreningen utifrån deltagarnas enskilda akter. Det blev en snabb och rolig tävling där man fick se lite blandat från flera stycken. En kul tävling helt enkelt. Och efter att de tilldömda domarna hade konfererat sinsemellan så stod Erik Nordvall och Jonas Lindblad, representanter för MIC, som vinnare.

Per Eklund får SMC:s förtjänsttecken av presidenten Axel Adlercreutz

Direkt efter att tävlingen var klar så knackade på dörren och in kom”¦. Tomten! Han hade hittat vägen till Magic Bar och lyckades till och med komma dit tretton dagar före julafton.

Alla medlemmar som hade tagit med sig ett paket fick ett nytt! En rolig process och det är väldiga variationer på vad klapparna består av.

Så var då den officiella delen av SMC:s årliga julfest slut för detta år, men flertalet av deltagarna stannade kvar på Magic Bar för att umgås, äta och dricka samt se kvällens föreställning.

Vi som arrangerade vår första julfest är nöjda och jag tror och hoppas alla som var där hade mycket trevligt. Magic Bar hade gjort ett grymt jobb med julmaten och vi tackar dem så mycket för det!

God jul och Gott Nytt år önskar SMC!

Text Gustav Kullander, foto Axel Adlercreutz

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.