Svensk Magisk Cirkels Veteranträff

Curtelle ”“ mannen med idéerna ”“ kom på att det kunde kanske vara trevligt om veteranerna (65+) inom Svensk Magisk Cirkel träffades en gång och pratade gamla minnen – sådant som de yngre medlemmarna inte har en aning om och inte är intresserade av”¦

Så lördagen den 30 oktober skulle vi ses på Magic Bar i Stockholm. När det nu gällde veteraner så trodde man ju att alla förstod att säger man klockan 14.00, så börjar det då. Nej, d唦 Så småningom hade i alla fall ett 20-tal samlats, och Curtelle kunde hälsa välkommen.

Vi började med pannbiff, som Magic Bar tillhandahöll till hyfsat pris. Tack vare att Ali Ben Flisa/Ingvar Larsson hittat en film som han upptog 1947-1950, så fick vi se bl.a. ett framträdande av en Galli-Galli-trollkarl i Alexandria, dit Ingvar kom som deltagare vid kryssaren Gotlands långresa. Det blev också några glimtar från China-Varietén (Glen Pope, Hector El Neco) och från trollerikongressen i Köpenhamn 1948, dit Ingvar bilade tillsammans med Eva och Max Torello samt Roxy. Lite stillbilder av magiska ögonblick tagna av Ingvar fick vi också se. Som avslutning på denna avdelning visades en film upptagen av TV, när nordiska trollkarlar kongressade på Carlton Hotell i Stockholm på slutet av 1940-talet.  Tack Ingvar för filmerna och tack Oscar Kindbom för hjälpen så att de kunde visas!

SMC:s president Axel Adlercreutz tog så till orda och gladdes över att det kommit så pass många SMC-veteraner. Han kunde också berätta att man just beslutat att fira SMC:s 65 årsjubileum i Stockholm  1-3 april 2011. Anteckna datumen!

Curtelle hade i inbjudan utlovat ”trolleriunderhållning av yngre förmåga”. Leif Olberius kände sig smickrad när han äntrade scenen! Såpbubblor till glasboll, som blir fler och fler ur duk. Framtrollande käppar, ringgenomträngning av käpp. Duk ur duk, Silk Fountain och The salt pour trick.

Och därmed var den första Veteranträffen avklarad. Vi får se om det blir flera.

Arne, Magic Bar, och Christer framför den nya utställningen med magiföremål. Obs! att Christer för första gången har alla sina hederstecken på sig. Ett veteranmöte är väl det lämpligaste tillfället att styla med dem…

 

Arrangören Curtelle hälsar välkommen. Ali Ben Flisa visar trolleriföremål inköpta av en Galli-Galli-trollkarl i Alexandria.

 

Leif Olberius var “den unga förmågan” som förtrollade oss!

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Svensk Magisk Cirkels Veteranträff”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.