Sverige Magi-Arkiv – igen

Idag 1 april höll jag ett föredrag om trolleriet historia, om Sveriges Magi-Arkiv m.m. samt visade några trolleritrick på Nyköping Gripen Rotaryklubb. Jag hade sådan tur så att den nytillträdde ordföranden i Nyköpings kultur- och fritidsnämnd Johan Munthe (norrman till på köpet!) var på plats. Han blev mycket intresserad av Magi-Arkivet – han hade ju sett det i Antikrundan – och ansåg att detta är verkligen något för kommunen att satsa på som turistattraktion ”“ i samband med övriga Nyköpings samlingar och muséer. Han lovade försöka påverka så gott han kan att Arkivet får en plats där turister och invånare kan besöka och se på trollerikonstens historia. Efter påsk kommer han och några från kommunen, landshövding Bo Könberg och Lis Barrögård, Nyköpings Konferens och Evenemang, att besöka Sveriges Magi-Arkiv.

Jag är efter alla års försök ganska luttrad men ett litet hopp väckte ju detta samtal till att Arkivets samlingar slipper skingras för vinden en dag när jag ej längre kan ta hand om det.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

3 reaktioner till “Sverige Magi-Arkiv – igen”

  1. Grattis, verkligen roligt att höra. Tror att jag nämnde för dig att din medverkan i Antikrundan kommer att väcka intresse och att det kan komma att generera en lösning för Magi-Arkivets framtid. Nu håller vi tummarna – igen.

  2. Kul att det börjar hända något med ditt museum. Det är en nationalskatt som du “sitter på”, och jag håller tummarna för att det kommer att gå igenom. Tänk om du kommer att få bidrag från kommunen för att kunna exponera samlingarna i rymligare lokaler. Jag tror nog att det skulle vara lyftet för ditt intresse av magins historia!

  3. Gratulerar Christer till denna framgång! Det vore ju jättebra om din fina medverkan i Antikrundan leder till ett spännande resultat för arkivet.

    Du frågade väl om Johan Munthe är släkt med Bob Arno? Namnet Munthe är ju lite ovanligt så om de är släkt, kanske väldigt avlägset, kan det väl inte skada.

    Jag önskar dig verkligen lycka till!

    Holger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.