Sveriges Magi-Arkiv

Jag blir alltid jätteglad när Magi-Arkivet får ett tillskott ”“ både för min egen skull och för att besökarna får något nytt att studera. Och de senaste veckorna har det kommit en hel del godbitar.

Conny Ray donerade ”“ bland mycket annat – sin buktalardocka Citronella, som lägger citroner istället för ägg, och som han använde på 1970- och 1980-talen. Det är Arkivets första buktalardocka, så det är extra roligt. Den har nu fått sitt nya hem i en soffa, där jag hoppas hon ska trivas. Citronella ses längst till vänster på Conny Rays reklamkort.

Gaston donerade två produktionsrör, som fanns i en låda, som han ropade in på auktionen i Enköping. Rören är troligen av Davenports tillverkning och i mycket gott skick.

Willardo fann i sin källare en lejonbur ”“ i miniatyr ”“ som han aldrig använder numera. Den donerades till Magi-Arkivet. Buren tillverkades av illusionisten, cirkusdirektören och rekvisitatillverkaren Stig Mosshagen/Camory på beställning av Willardo, som på bilden ses ha producerat en kanin ur den.

Blomsterfonden ”“ Curtelle, Magnus Vihagen och Bo Jonsson ”“ får ofta in material (klipp, kataloger, reklam etc.) som inte kan auktioneras ut, och då tänker de på Magi-Arkivet. Därigenom har arkivet kunnat kompletteras med mycket, som har saknats i pärmarna.

Tack alla givare!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Sveriges Magi-Arkiv”

  1. Vad jättekul att de vill dela med sig av sina saker som antagligen bara skulle ligga och skräpa nåonstans om inte Magiarkivet fanns. Nu blir de väl omhändertagna och bevarade för framtiden. Vilket fantastiskt bra jobb du Christer och Gertrud gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.