Tim Stars nya verksamhet

När den kände konstsmeden och konstnären Christer Wide nyligen avled, så kontaktade Tim Star Widefamiljen, då han var intresserad av att köpa den kvarvarande metallen – tenn, brons m.m. som Christer Wide arbetade i. När de frågade vad Tim skulle ha det materialet till, så berättade han vad han gör. Då frågade de om han inte var intresserad av att flytta dit och överta både verksamheten, smedjan/verkstaden och huset med försäljningen förutom metallen? Tim Star som var på jakt efter en större verkstad ”“ och visste att hustrun Jannet alltid velat ha en egen affär ”“ kontaktade kommunen. Där var det kö av intressenter ”“ huset med det utsökta läget i Hantverksbyn i Sandvik, några kilometer från Kolmårdens Djurpark, beläget precis vid Bråvikens strand, var det många som ville hyra. Men kommunen och Hantverksbyn ville ha en duktig hantverkare, som kunde fortsätta i Wides anda. När man läst Tim Stars CV så var det ingen tvekan ”“ han valdes. Och att Tim är trollkarl var absolut inte negativt! 

Huvudsakligen tillverkade Wide bruksföremål i tenn men även en hel del konstföremål, utsmyckningar, presenter och inte minst priser som idrottsföreningar beställde. Detta kommer nu Tim Star att fortsätta med ”“ han är inte alls någon novis vad gäller sådant här. Kan nämna att bara någon dag efter övertagandet så ringde en tidning som undrade om Tim Star kunde tillverka 586 priser till en skyttetävling som tidningen sponsrar ”“ en bra början! Och redan har flera idrottsföreningar hört av sig. 

I den trivsamma och välfyllda försäljningslokalen finns massor av intresse för alla turister som kommer ”“ redan har flera busslaster varit där och handlat. De första dagarna gick Tim, Jannet och sonen Trinity bara omkring och tittade och undrade ”vad i helsike har vi gjort nu!”  Men så började de inventera alla grejor i affären och det var inte lätt. Det finns så mycket prylar överallt, varenda låda och skåp som de öppnade var fulla med roliga och intressanta grejor. Så det har varit långa dagar och sena kvällar för familjen. God hjälp har de av Tims pappa och hans hustru. Mycket verktyg ska ju flyttas från den tidigare verkstaden i Åby. En av de första åtgärderna blir att byta ut alla skyltar till ”Tim Star Design”. 

När vi hälsade på den 12 maj visade Tim Star oss runt och det är ett fantastiskt ställe ”“ se hans fotografier! Vi önskar hela familjen lycka till i denna nya verksamhet! Kom ihåg att göra ett besök och hälsa på!  

När jag frågade om Tim Star nu kanske inte får tid med alla trolleribeställningar (http://www.creationsbystar.com/) så lovade han att han givetvis inte ska släppa detta ”“ det finns ju kvällar och nätter”¦

Affären

Utsikt över affären (i mitten) mot Bråviken från verkstaden

Jannet och Trinity i affären

Ett prov på att det inte bara är trollerirekvisita Tim Star kan tillverka

En kommentar till “Tim Stars nya verksamhet”

  1. Hej Tim Star!
    Tänk vad du är duktig. Lycka till med din kombinerade verksamhet. Huset verkar vara fint. Det ordnar sig för hela din familj. Det gör det för mig med.
    Skålen är urläcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.