Trolleri på Åsele Marknad

George Kidd - foto Sylve Holmgren

Relativt nyligen hade jag årets första och största trollerijobb! Jo, det är sant. Från och med fredagen den 16/7 till och med måndagen den 19/7 fanns jag på plats uppe i Åsele och deras årliga sommarmarknad… för tredje året i rad.

I år flöt det riktigt bra med föreställningarna… alla tolv (12)! Okey, det ska ärligt erkännas att två shower regnade bort, men jag ska inte klaga eftersom jag hade publik vid de föreställningar som genomfördes. Jag tippar att ca 300 personer (barn och vuxna) kan ha sett mitt trolleri- och buktaleri-program. Jag fick många varma tack av dels publiken, knallarna och arrangören för denna marknad.

Det var många trollerikunniga som var där både för marknaden och för alla olika shower som fanns att besöka. Jag fanns på Konstvägenscenen där jag “höll hov”, och på Sagavägenscenen uppträdde illusionisten Mr Hann (Göte Hann). Han hann med att kolla in mig minst en gång per dag… och jag fick beröm av honom för mina exemplariska tillräckligt långa, tidsmässigt, föreställningar.

Vid en av föreställningarna var det lite blåsigt, så publiken fick extra kul på grund av att jag fick jaga mina sidendukar runt scenen…. Jag kan garantera er att det blev en show med väldigt mycket skratt och applåder.

Som jag nämnde så var det inte bara jag och Göte som fanns där, nej både lite äldre och mycket unga trollare fanns på plats. Så det blev mycket trollerisnack även mellan mina shower.

Jag kan nämna att jag sista dagen utförde vad jag kallar för “Åsele Marknads-tricket”. Så från min scen avslutades denna marknadshelg iklädd Åsele Marknads keps och t-shirt och framsidan av marknadsbladet framförde jag en “riva sönder och laga”-rutin med en monolog om att marknaden snart var slut… men kommer tillbaka nästa år.

Ja, jag hoppas att även jag kommer tillbaka till Åseles sommarmarknad nästa år. Varför? Jo, jag trivs där, för där finns det ett lugn som inte finns i Härnösand.

George Kidd

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.