Ulf Mörling intervjuar Bengt Harries

 

Vid Harries Magi Jubileumskongress den 24”“26 september kommer Ulf att från scenen intervjua Bengt om hans historia i företaget efter grundaren ”“ utbrytarkungen och illusionisten Harry Mobäck,  Bengts far.
    Ulf känner Bengt och hela familjen från 12-årsåldern, då han för första gången besökte företaget, som då fanns i Norrköping. Mor Annie var Harrys partner och jonglör i världsklass. Paret Harries jonglerade på sin tid bl a med sex skarpslipade yxor, som de blixtsnabbt kastade till varandra över scenen. Även Bengts bror Lennart tog väl emot Ulf, som redan då var en ung intresserad trollkarl, som rest till Norrköping ensam med tåg ända från Ystad.
     Sedan dess har det blivit många besök av Ulf, som räknar Bengt till sina bästa vänner. De känner varandra med andra ord ganska väl vid det här laget. Men Ulf är lite orolig inför intervjun, eftersom Bengt inte är så mångordig i sådana här sammanhang och definitivt ingen som slår sig för bröstet.
    Bengt föddes in i detta magiska företag och har med den äran fortsatt med rekvisitahandeln i hela sitt liv tills han överlät ansvaret till dottern Ulla. Men Ulf kallar honom fortfarande för “styrelsens ordförande”.
   Vi är många som upplevt Bengts demonstrationer i rekvisitahandlarnas show på Magic Weekend, och med kännedom om de båda herrarnas humor kommer intervjun säkert att bjuda på åtskilliga glada skratt vid detta tillfälle.

Vi är många som ser fram emot Harries jubileum!
 
Text: Åke Hallberg  Foto: Åke Hallberg, Gertrud Nilsson

Läs här om jubileumskongressen! harriesmagi100ar.se

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.