Uppsala Magiska Bröders julfest

Måndagen den 6 december träffades Upsala Magiska Bröder i deras vanliga lokal för sin årliga julfest. Ett femtontal Uppsalatrollkarlar hade samlats och tagit med sig till knytjulbord.

Med massor av mat a la traditionellt julbord framdukat så började middagen. Mat och dryck intogs och det pratades och diskuterades emellan medlemmarna. Vi hade två stycken nya trollkarlar på plats som ville bli medlemmar och även en tredje gäst som informerade om Uppsala ungdomscirkus. Uppsala ungdomscirkus är en av landets största ungdomscirkusar och varje sommar åker de på en veckas lång turné runt om i hela landet. Han var på plats för att de nu sökte en trollkarl som ville följa med. Intresset från de yngre medlemmarna fanns helt klart och om någon av de åker med så har de en fantastisk chans att uppträda för publik i sommar.

Efter informationen så hade jag själv förberett en liten tävling som jag hade tagit med mig från ett tidigare SMC-möte. Alla på plats delades in i tre olika grupper och tilldelades på måfå varsin kasse. Kassen innehöll diverse olika tricks (olika i varje påse) och därefter fick alla grupperna en halvtimme på sig att med dessa prylar framföra en akt där man skulle försöka använda sig av allt man fick med i påsen.

Alla grupperna fick köra sina akter och det gick över förväntan måste jag säga. Det är en bra och rolig tävling faktiskt, man får visa prov på kreativitet och testa saker som man kanske aldrig gjort förut. Alla medlemmarna verkade tycka det var mycket kul och efter att alla hade framfört sina nummer så hade vi en omröstning om vilka som skulle vinna.

Efter tävlingen så hade vi även en introllning av Martin Börjesson. Han visade en cups and balls och ett mentalistnummer där Andreas Mattisson fick en bok och välja precis vilken sida och vilket ord han ville. Därefter fick Andreas skriva upp sitt ord på en lapp och visa de övriga i publiken vilket ord det var. Därefter lyckades Martin lista ut vilket ord det var. Introllningen gick bra och han hälsades välkommen som ny medlem.

I det hela blev det en mycket lyckad julfest och jag tror och hoppas att alla medlemmarna på plats var nöjda. Nu tar UMB jullov fram till februari då vi kör igång med våren då vi bland annat kommer att fira vårt 65-års jubileum. Väl mött 2011! 

Gustav Kullander

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.