Årets första seminarium på Magic Center

Diamond Jim Tyler, 41 år, USA, blev årets första seminariehållare i Halmstad, lördagen den 5 mars. Tyvärr var vi endast ett tjugotal deltagare, kanske beroende på att det var skollov och att vissa väntade till att få se Diamond i Stockholm om fjorton dagar, då han medverkar på SMC:s möte i Stockholm.
     Diamond var en trevlig och charmig person som visade prov på många olika slag av underhållningsmagi. Det som jag själv fäste mig mest vid var hans fantastiska fingerringsrutin med ett lädersnöre. Han gav även prov på mängder med småtrick för restaurangtrolleri och hade naturligtvis egna DVD:er och böcker m m till försäljning. Deltagarna visade att de uppskattade årets första seminarium i Halmstad!

 Diamond fortsätter sin nordiska rundresa till Oslo, Stockholm och till två platser i Danmark.

 Som en kuriositet kan jag nämna att man på hans hemsida kan läsa att han vid sex års ålder inspirerades av Garcias och Schindlers bok ”Magic with Cards” ”“ en bok som jag själv översatte och gav ut på svenska år 1979 på Spektra under titeln ”Kortmagi”.


Christer Jönsson, Halmstad var en av deltagarna som uppskattade Diamond Jim Tyler (till höger på bilden) och hans seminarium.
 
Text och foto: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Årets första seminarium på Magic Center”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.