Besök i Magi-Arkivet

Jocke Hemmingsson från Brunflo är en 15-årig mycket trolleriintresserad grabb. Han har bara trollat i två år men har redan börjat uppfinna lite egna trick och t.o.m. få sälja till en firma, översätta trolleribeskrivningar till svenska åt en annan trollerifirma samt givetvis ge några trolleriföreställningar. Han är medlem i Svensk Magisk Cirkel och i Jämtlands Magiska Förening.  Jocke hade nyligen sett Joe Labero och var imponerad ”“ men inte värre än han kunde visa honom ett trick också!

På höstlovet bodde han hos släktingar i Stockholm ”“ mest för att kunna gå på Magic Bar och Svensk Magisk Cirkels månadsmöte. Men då han fick en dag över passade han på att ta tåget till Nyköping och bese Magi-Arkivet.

Det var många trick Jocke inte hade sett tidigare och när det gällde affischerna så kände han nästan inte igen någon av trollkarlarna. Men han fick boken ”Sveriges trollkarlar” med sig hem och den ska förhoppningsvis förbättra kunskapen om de svenska kollegorna.

Förutom noggranna studier i arkivet, så fick vi pratas vid och utbyta erfarenheter. Det var kul att lära känna dig, Jocke!

   

Jocke beundrar trollstavssamlingen. Jocke visar sitt tändsticksaskstrick.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Besök i Magi-Arkivet”

  1. Rolig läsning. Jocke verkar vara en väldigt bra person. Människor som tar sin passion på största allvar finns det alldeles för få av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.