Besök i Magi-Arkivet

Den 9 maj kom Lars-Peter Loeld och Per Eklund till Nyköping. Vi började med en god lunch på Nya Mickes Skafferi ”“ den gourmetrestaurang som har bevarat hela den berömda NK-inredningen från 1935, som Gertrud och jag hade i vår frisersalong. Antikrundan gjorde ett reportage i salongen 1993 och konstaterade ”fullständigt unik!”.

Magi-Arkivet ligger i källaren under restaurangen, så det var ju nära till det egentliga skälet till Lars-Peters och Pers Nyköpingsbesök. Här fann herrarna mycket att titta på, undersöka och kommentera, men efter två och en halvtimme åkte vi till Skogsvägen, där Gertrud stod beredd med kaffet.

Sen försökte jag tillfredställa Pers vetgirighet genom att plocka fram ur pärmar en del av allt det han ville läsa om svenska trollkarlar, som varit verksamma ”på den gamla goda tiden”. Pers dator och kopiator jobbade på och en dag blir detta nog något intressant!

Givetvis hann vi med en hel del trolleriprat, inte minst om ”Fenomen” ”“ även om bokningarna ringde i ett på Lars-Peters telefon”¦

Per undersöker en överdimensionerad duvkastrull som Rani (1896-1973) trollade fram sin höna Stina ur vid sin turnéer.

Lars-Peter testar en svävande sedel

Foto Christer Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.