Besök i Magi-Arkivet

Den 16 maj hade jag besök i Magi-Arkivet av den s.k. Dialoggruppen i Nyköping. Den består av ett antal personer från olika sammanslutningar, som arbetar för att Nyköping ska få ett stadsmuseum, som kan visa på allt det viktiga som hänt här på 1900-talet. T.ex. textilverksamheten, ANA:s verksamhet men inte att förglömma små guldgruvor som Gripes modellteatersamling, Gert Fredrikssons prissamling, Textilhistoriska gruppens samlingar m.m.  Efter detta besök anser man att Magi-Arkivets samlingar måste fram i dagsljuset och ej döljas i djupa källarvalven”¦

Så vem vet ”“ man är redan på G med att påverka kommunpolitikerna om fördelarna med att ta fram och skaffa lokaler till en gemensam satsning, så att turistnäringen får något intressant att erbjuda. Kanske kan Magi-Arkivet bli en del av detta? I alla fall så ingår Magi-Arkivets ägare numera i Dialoggruppen och kan ta del av vad som framkommer.

Ur Södermanlands Nyheter den 18 maj 2011:

Dialoggruppen i Nyköping, nätverksgrupp för befrämjandet och förstärkandet av Nyköpingshistoria och kulturhistoria, inte minst ur olika samlingars synvinkel, besökte på måndagen den 16 maj Christer Nilssons magimuséum i Nyköping. Många känner före detta frisörmästaren Christer Nilsson under artistnamnet Christer el Ricco. Genom åren har det blivit åtskilliga trolleriföreställningar. Christers trolleriintresse har funnit i 65 år. I en källarlokal i Nyköping har han nu Sveriges största magimuséum. Detta vill han nu ska få komma ut i en större lokal för att kunna visa fler människor. Hans stora samling kan bli en stark magisk besöksattraktion i Nyköping, och Dialoggruppen skall jobba för att det här kan bli verklighet framöver. Man hoppas också på politikernas intresse för det hela.

Dialoggruppen i Nyköping


Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Besök i Magi-Arkivet”

  1. Roligt att läsa om Dialoggruppen i Nyköping där ni nu ingår. Det verkar att äntligen lösa sig till det bästa med den enorma samling som finns i Magi-Arkivet. Vi håller tummarna – om det nu hjälper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.