Cirkus Scott på turné med Bamse!

Efter 9 års uppehåll ger sig Cirkus Scott äntligen ut på turné genom Sverige. Med sig har de en av Sveriges folkkäraste seriefigurer; Bamse. Ola Andréasson och Robert Bronett har beslutat att tillsammans sätta upp en föreställning där Cirkus Scott’s cirkusuniversum besöks av Bamse och hans vänner.

”“ Det är fantastiskt roligt att återigen få åka på turné med Cirkus Scott, säger Robert Bronett, och att döma av alla brev, mail och personliga möten så förstår vi att det är efterlängtat. Att dessutom få göra det tillsammans med allas favoritbjörn gör det till en fullträff. Vi hade faktiskt kontakt redan i början på 2000-talet om ett samarbete, men fick inte ihop det då. Nu tycker vi dock att det är dags för Bamse att åka ut i Sverige och träffa alla sina vänner.

”“ Vi ser fram emot en rolig turné och kan lova att det kommer att bli en föreställning som inte liknar någon annan, säger Ola Andréasson. Vi kommer att bygga upp en Scott och Bamse cirkuspark där alla kan få pröva på olika cirkusaktiviteter redan ett par timmar innan showen startar. Sedan följer en föreställning fylld med artister, djur, levande musik och sång ”“ och inte minst Bamse och hans vänner. Det bäddar för en show på toppen av det möjliga ”¦

Självklart kommer jag att äska Största möjliga tysssstnad i showen, men jag är säker på att vi kommer att mötas av Största möjliga jubel när Bamse träder in i manegen, säger Robert Bronett.

Då Cirkus Scott 75-årsjubilerar 2012 firas det genom en omfattande turné. Cirkusen besöker 15 städer och gör sammanlagt 122 föreställningar.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.