Cirkus Trollehatt på Frösö Zoo

Vid ett besök i Östersund måste man bara hälsa på i Frösö Zoo. Det är en fantastisk nöjespark med en massa djur och otroligt många intressanta föremål ”“ men att prata med ägaren Åke Netterström och hans familj samt bese föreställningen i Cirkus Trollehatt hör också till upplevelserna! Åke är inte bara en trevlig och kunnig person – han är väldigt tillmötesgående och generös också!

Man hade ju läst i tidningarna om en förestående försäljning av Frösö Zoo, men Åke berättar att den rätte köparen kom aldrig, så nu satsar man istället på utökning av verksamheten. Man ska bygga ut tigeranläggningen och mångdubbla antalet tigrar och hoppas på ett par vita sådana också och ett stort lekland tror man kunna börja anlägga i höst. Frösö Zoo blir alltså ett ännu attraktivare turistmål ”“ och redan nu är Frösö Zoo den enda attraktionen i Sverige som klarar sig med att bara ha öppet två månader per år!

I Cirkus Trollehatt underhåller i år en charmig artistfamilj från Moskva. Den består av Olga och Victor med dottern Katya. I Ryssland arbetar de under namnet Katusha http://katusha2625.narod.ru/

Tältet är helt fullsatt ”“ besöket ingår i entrépriset ”“ när Olga och Victor som clowner presenterar ”dockan” Katya. Victor fortsätter med en lång rutin med åtta ringar, han svävar i en komisk presentation, och Katya uppträder som vig akrobat. Olga tar upp en flicka och gör Instant magician med henne ( blomproduktion, dukfärgning, indiska repet, sedelpressen). Katya får sväva på en stol och en åskådare får medverka i ”bollarna över huvudet”. Olga gör en annorlunda presentation av Slinky där denne ”sväljer” barn. Katya framför en trolleriakt mycket trevligt ”“ duktrolleri, plymfärgning, blomaskar (12 st) ur rör, blommande bukett m.m. Som final producerar alla tre parasoller ”“ ett 40-tal. Programtid 45 minuter.

Det är en duktig familj med omväxlande program med mycket trolleri och alla tre var professionella ut i fingerspetsarna. Ett av de bästa program vi sett på Cirkus Trollehatt.

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

3 reaktioner till “Cirkus Trollehatt på Frösö Zoo”

  1. Så du har varit här igen och inte hört av dig… Hmm har ju en El Duco-pistol liggande till dig… får väl lämna över den hos dig om en månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.