Dåligt intresse för att utvecklas

Vill svenska trollisar inte utvecklas? Frågan väcktes på Fridhems folkhögskola. Jag var en av blott sju deltagare på en workshop med en av legenderna i vår krets. Jonathan Pendragon.

Vi var fyra svenskar, två från Norge och en dansk som fick vara med om något unikt ”“ en världsartist som frikostigt delade med sig av sina erfarenheter och kom med utvecklande kritik på våra akter. Alla vi som var med åkte hem som bättre underhållare.

Gemensamt för oss alla var att ingen hade sökt till just denna workshop, utan olika i det breda utbud av kurser och workshops som arrangerades av Peter Rosengren och Tom Stone. Själv hade jag sökt en workshop med Soma.

Den ersättning som vi erbjöds överträffade alla förväntningar: Jonathan Pendragon och hans nya livskamrat West. Och ännu bättre blev det när Jonathan visade sig vara en sympatisk person som delades med sig av sina innersta magiska hemligheter. Vi kör själva ett av Pendragons paradnummer, Interlude, och Jonathan bjöd frikostigt på tips om hur den ska utföras. Bara det var värt hela kursavgiften.

Gaston i samspråk med Jonathan Pendragon om ringspelet.

Det är tråkigt att fler inte upptäckt sommarkurserna i trolleri på Fridshems folkhögskola i Svalöv. Hoppas att Peter Rosengren och Tom Stone finner det mödan värd att satsa på nytt nästa sommar. Jag kommer!

Janne Näsström

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Dåligt intresse för att utvecklas”

  1. Det händer mycket inom vår branch och det känns som att intresset för trolleri/magi i olika former har ökat de senaste åren.
    Möjligheten till att gå på sommarkurs på Fridhem är ett steg i rätt riktning och en trend som jag hoppas forstätter.

    Flera av oss som håller på med trolleri vill självklart utvecklas och komma vidare i vårt trolleri. Ett dilemma för många kan nog vara att man helt enkelt inte har råd ? Förvisso är det en hyfsad summa om man ser till vad som ingår i priset. Det kan även vara semestern som skall synkas med övriga familjemedlemmar osv.

    Jag tror för övrigt att för att utvecklas i trolleri borde sveriges trolleriföreningar ha fler egna workshops, utbildningar mm. Trolleri är ett så brett område så vissa områden/grenar kanske man aldrig provat på behärskar eller rent av behöver hjälp med. Detta skall i så fall ske i mindre grupper. Det finns säkert massor att diskutera kring detta.
    Man får ingenting gratis. Övning ger färdighet…………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.