Erfarenhet och skicklighet vid SIC:s vårmöte i Helsingborg

På en av årets vackraste dagar hade 14 medlemmar ställt upp vid Skånes Illusionist Club:s vårmöte, söndagen den 8 maj, för att höra Peder Andersson förmedla sina innersta tankar om att trolla inför publik och Carl Stanley för att visa upp sin vinnarakt i SM i trolleri, juniorer. Båda fängslade sin publik och underhöll oss tillsammans i nära två timmar.

Peder inledde med att berätta om hur han kom in i den magiska världen. Han fortsatte med att analysera hur trollkarlar fungerar: ”Trollkarlar är beredda att gå långt för att bli bättre ”“ de köper nya trick och DVD:er, de åker på kongresser, läser böcker etc. Men en sak drar de sig för ”“ ATT REGELBUNDET UPPTRÄDA för en vanlig publik! Det är nämligen det snabbaste sättet att bli bättre” menade Peder. Han citerade Ian Rowland: ”Don’t ask for advice ”“ experience is everything!”
”Det första man måste göra”, fortsatte Peder, ”är att skapa en REPERTOAR som fungerar och göra en SPECIFIKATION: Var och under vilka förhållande trollar jag. Trollar jag ur mina fickor eller har jag ett bord eller en väska” osv. Gör klart för dig vad som är UNDERHÅLLANDE.
Han fortsatte sin analys av bra trick och gav oss exempel på vad han menade genom att utföra några av dessa. Avslutningsvis rekommenderade han viktiga böcker: Eugene Burger: Mastering the Art of Magic, John Carney: The Sectret book of Magic och Gay Ljungberg: Audience Management.
Medlemmarna tackade för ett intressant och genomtänkt föredrag som gav oss många ”eye-opener”.Dagens två estradörer, Peder och Carl, i full aktion.

Näste man (eller pojke måste man säga) var Carl Stanley, som vann SM i kortmagi för juniorer och blev tvåa i SM i kortmagi för seniorer och dessutom fick Grand Prix, juniorer vid SMC:s tävlingar i Stockholm i år. Han visade sin vinnarakt och klubbens ordförande Per Arne Carlsson uppmärksammade hans prestation genom att överlämna en inramad diplom från föreningen. Därefter visade Carl ytterligare exempel på korthantering på högsta nivå.14 år och svensk mästare i ”Kortmagi, juniorer” ”“ Carl. Stanley.

Text och foto: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.