Film med Max Hofzinser

Sedan åratal tillbaka har jag letat efter en reklamfilm för Tuppens Väveri. I den har jag hört ryktas att den kunglige hovillusionisten Max Hofzinser skulle ha medverkat. Och det lär vara den enda filmsnutt som han ska finnas med på!

I går hittade jag i Svensk Filmdatabas av en händelse ”Reklamfilm Tuppens Väveri Trolleri 1940”. Kinocentralens Filmproduktion var produktionsbolaget.

Svensk Filmdatabas är enbart en databas som ger faktauppgifter om de filmer som finns registrerade ”“ de kan inte lämna ytterligare uppgifter (om filmen kan köpas eller om man kan se den någonstans, var filmen finns bevarad osv.) Finns det någon som kan tala om var man skulle kunna hitta denna filmsnutt?

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Film med Max Hofzinser”

  1. På 40-talet var jag biografmaskinist och såg Tuppens reklamsnuttar många gånger, men aldrig Hofzinser i bild. Däremot vet jag att han bidrog med en slogan som jag tyckte var rolig. Det stod ungefär såhär:
    “Sömnsvårigheter ? Bädda med och ligg på Tuppens lakansväv. Den blir ni fort trött på.” På en lapp i filmrullelådan stod namnen på fotografen och musikern samt textskrivarna, och där såg jag namnet Hofzinser, som jag kände igen. Jag trollade redan då.

    Rune Anebring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.