FISM-kongressen i Dresden 1997

Stefan Schützer och Love Melander åker till FISM i Dresden. Där möter vi förutom myriader av dealers Kevin James och liiiite Johnny Lonn. Konversationen med Mr Lonn rörde Richard Ross´ insats som konferencier på Galashowen. Har aldrig förr eller senare varit med något så egotrippat… Ja, ni som var där kanske kommer ihåg…  Och ni som aldrig varit i Dresden (före detta Östtyskland), får även en inblick i hur staden såg ut.

Hälsar Love Melander

 
Visst minns vi FISM-kongressen i Dresden 7-12 juli 1997! Vi var 45 personer som åkte med El Duco dit och bl.a. fick  vi och 2.330 andra trollkarlar se 160 tävlande och handla hos 90 dealers. (Synd att Love inte hann hålla kameran lite stilla bland dem, så att vi på filmen kunde njuta av alla dåvarande nyheter. Toni Morettis trolleriskulpturer som Pierre Brahma sålde, syns dock tydligt.) Det var en bra kongress, vars avslutande gala, där Johnny Lonn gjorde succé, tyvärr förstördes av konferenciern Richard Ross.

 Mellan 1943 och 1945 bombades Dresden av c:a 2 500 bombplan. En yta av 15 kvadratkilometer i staden förstördes helt. Totalt var 36 kvadratkilometer av staden helt eller svårt sönderbombat. Uppbyggnad och renovering fortgick fortfarande när vi var där, så staden gav ett ganska trist intryck. 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “FISM-kongressen i Dresden 1997”

  1. Tyvärr Love. Ditt sätt att sköta en filmkamera lämnar åtskilligt mycket att önska.
    Men historiskt sett är det roligt att följa med i svängarna. Men yr i huvudet det blir man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.