GMK – en höstkväll i november

Måndagen den 7 november träffades Göteborgs Magiska Klubb. Det var tema ”Från tricks till rutin” som var dagens huvudämne. Klubbens ordförande Martin Rosvall, alias A:son B:son C:son, hälsade alla välkomna och höll ett kortare klubbmöte innan dagens seminarium skulle börja.

Alla blev snart varse att det var ordföranden själv som skulle hålla i seminariet, då detta inte annonserats. Och Martin började med att berätta lite om sina tankar kring trolleri och hur man kan tänka när man bygger en akt. Det blev en hel del fokus på skådespeleri i förhållande till trolleri och hur man kan använda sig av detta när man skapar en rutin utav ett trick. Martin berättade också lite bakgrund till hur han en gång började och han visade några tidiga kreationer av tricks.

Martin kom också in på olika trollkarlar som inspirerat till dessa tankar och drog paralleller med deras teorier kring tricks och rutiner. Som avslutning på föredraget visade Martin en liten miniföreställning som exempel på allt det han pratat om. Vi fick se själva förvandlingen till en helt ny karaktär som gjorde en föreställning med olika rutiner utifrån det Martin pratat om att en trollkarl är en skådespelare som gör rollen av en trollkarl”¦ hm det låter bekant”¦

  

Martin Rosvall, Rustan Pollack

Nåväl, efter fikat blev det trolleri för hela pengen bokstavligt talat. Vi ställde fram bord och stolar och grupperade oss runt dessa för att visa varandra olika tekniker med mynt, kort och sponge balls. Det blev en mycket rolig avslutning på kvällen och vi lärde av varandra men framför allt. Vi trollade för varandra och med varandra.

Vi ses i december! Martin Rosvall/ordförande i GMK

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.