Korttrolleri med högt underhållningsvärde på Magic Center i Halmstad

Jag vet inte hur många kortmagiker jag sett i mitt liv, men Karl Hein från Florida som höll hov lördagen den 2 juli hos Birgitta och Gay Ljungberg, var en av de bästa underhållare jag någonsin sett. Ett drygt fyrtiotal entusiaster fick några timmars underbara aha-upplevelser av en charmerande kille som verkligen bjöd på sig själv.
Det mesta handlade om kort, men även myntrutiner och gags ingick i hans genomtänkta lecture. Detta var Karl Heins enda framträdande i Sverige, så jag beklagar alla dem som gick miste om denna highlight!

Karl Hein, som även kallar sig ”Karl Koppertop” när han trollar för barn, är känd över hela världen för sin exceptionella förmåga att hantera kort. Hans ”œHeinstein Shuffle”, erkänns av många som den bästa falska “Riffle Shuffle with a Bridge” som någonsin framförts.

Seminariet bjöd på en fin lektion i misdirection och många av hans rutiner fanns att förvärva genom DVD:er till facila priser. Summa summarium: ”Ett av de bästa seminarier vi haft här på Magic Center”, som Gay själv uttryckte det till mig efteråt. Jag håller helt med!


Text och foto: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.