Korttrolleri med högt underhållningsvärde på Magic Center i Halmstad

Jag vet inte hur många kortmagiker jag sett i mitt liv, men Karl Hein från Florida som höll hov lördagen den 2 juli hos Birgitta och Gay Ljungberg, var en av de bästa underhållare jag någonsin sett. Ett drygt fyrtiotal entusiaster fick några timmars underbara aha-upplevelser av en charmerande kille som verkligen bjöd på sig själv.
Det mesta handlade om kort, men även myntrutiner och gags ingick i hans genomtänkta lecture. Detta var Karl Heins enda framträdande i Sverige, så jag beklagar alla dem som gick miste om denna highlight!

Karl Hein, som även kallar sig ”Karl Koppertop” när han trollar för barn, är känd över hela världen för sin exceptionella förmåga att hantera kort. Hans “Heinstein Shuffle”, erkänns av många som den bästa falska “Riffle Shuffle with a Bridge” som någonsin framförts.

Seminariet bjöd på en fin lektion i misdirection och många av hans rutiner fanns att förvärva genom DVD:er till facila priser. Summa summarium: ”Ett av de bästa seminarier vi haft här på Magic Center”, som Gay själv uttryckte det till mig efteråt. Jag håller helt med!


Text och foto: Åke Hallberg

Det här inlägget postades i Sett, hört och hänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.