Magiska Brödernas höstmöte på Magic Bar 20 november

41 personer var med när Magiska Bröderna avslutade sitt 70-årsfirande.

Det började med insläpp 

 Här kontrollerar krogägaren Arne att Lasse Swan inte kommer med några falska sedlar. Gunnar Höpner ser med spänning på vad komma skall.

Sen blev det mingel

Peter Gröning var mycket denna kväll. Han var seminariehållare, hemlig gäst och när han här fick reda på att Katarina arbetade med kommunikation gjorde Peter reklam för sina företagstjänster.

Johnny Lonn, Mats Dahlborn och Stefan Haglund som har sett och kan det mesta om trolleri här och i världen, såg fram emot en spännande magisk afton. Det blev det!

Peter Grönings seminarium “Manus ger stadga” klockan 17.00

Kvällens första seminarium handlade om vikten av att skriva manus som artist och i synnerhet för en trollkarl. Den röda tråden var processen att skapa en akt, från idé genom repetitioner till framförande och där manuset var ett stöd. Och för Peter var det ett detaljerat manus. En intensiv dialog skapades med publiken, så intensiv att klubbmästaren Ville fick be Peter göra ett avslut för att ge plats för nästa seminariehållare.

   

Peter Gröning och Magnus Mark

Magnus Marks seminarium “Att stå på scen” klockan 17.30

Magnus knöt an till Peters seminarium om manus. I teatervärlden finns i princip alltid ett färdigt och detaljerat manus. Här måste skådespelaren växa in i rollen, som han/hon ska karaktärisera. Magnus talade därför om olika roller och hur dessa roller kan utvecklas..

Sen blev det en härlig middag klockan 19.00

Efter hummersoppan blev det helstekt entrecoté med Pommes Frites från ”Den magiska kocken”. Du visste kanske inte att Johnny Lonn är Magiska Brödernas ”Magiska Controller”. Nu när han blivit kokboksförfattare, så har han också på aldrig tigare sätt börjat skärskåda den mat vi bjuds på. Här kan jag meddela att han blev mycket nöjd med krögare Arnes tillagning. Mums vilket kött, så mört. Passar utmärkt till vår pomme. Charisma och Christina väntar på Johnnys utlåtande.

Entrickstävlingen klockan 21.00 vanns av Seth

Otroligt snabba cullingmoves utförda med en lånad kortlek passerade korten revy i Seths händer. Nu arbetade Seth lugnt och metodiskt, så att vi i publiken upplevde att vi var med. Men oj så fel och BRA.

Mr Danneman och Hans-Erik Fröberg delade andrapriset. Mr Danneman utförde en egenkonstruerad förutsägelseakt med tre utsagor. Handlingen var förlagd till medeltiden och passade Dannemans ordvitsar perfekt. Också kvällens roligaste framförande. Vilket jobb han lagt ned på att ta fram denna rutin. Hans-Erik framförde en utmärkt tidningsrivning á la Andrew Mayne, men faktiskt ett snäpp vassare då han också lagt in ett fritt val av tidningssida.

”Det var en härlig tävling” sa Rolf Isberg, som tillsammans med klubbmästarna Ville och Ulrika bildade kvällens jury. Vinnarna hade hård konkurrens från de övriga sju tävlande som var Maria ”Ballongprinsessan”, Jonny Lonn, Gunnar Höpner, Hans-Erik Claesson, Mårten Rune, Dag Lofalk och jag själv.

Ulrika Ziverts, juryns ordförande, med vinnarna. Seth, Hans-Erik Fröberg och Dannyman.

Kvällens hemliga gäst ”“ Peter Gröning klockan 21.30

Oj vilken fart. Å, vilken energi. Han behärskade hela scenen. Han fyllde den. Den var hans. Lekmannen frågade oss andra trollkarlar ”kan du det där som Peter gjorde?” ”Hur är det möjligt, det ska ju inte kunna göras.” Ja alltnog var han en HEMLIGHETSMAKARE den där PETER.

Vad Peter gjorde? Jo, lite av vad han framförde i TV5:s Fenomen med Uri Geller. Här visade han att han var en värdig finalist i den tävlingen. Och det blir alltid bättre live.

Här har Peter tagit upp Ville och Kerstin Östlund på scen. Kerstin ska blundande och konserterat minnas sin första kärlek. Efteråt sa hon ”jag vet inte varför jag kom ihåg den där händelsen, och än mindre kan jag förstå att Peter visste vem det var.”

Summering

”Ja Ville”. Ja Crillo”. ”Det här blev ju mer än lyckat. Ja, det kan vi allvarligt mena”, sa de båda.

Christer Lindgren, president, Ville Boman, klubbmästare.

Vid pennan och kameran Christer “Crillo” Lindgren

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.