Moderna Illusionisters Cirkels försommarfest 28 maj

Efter någon halvtimmes mingel på andra våningen på restaurangen Sjöstugan i Kolmården bland de 35-talet försommarfestdeltagarna, så dukades en riklig och grönsaksrik buffé med härliga stora färsbiffar upp. Vi åt och stoppade i oss och Mr Ess mingeltrollade. Stämningen var hög och förväntansfull.

Erik Nordvall, Tim Star, Johan Ståhl, Micke Askernäs, Willardo minglar

Johan Ståhl hade satt upp sin backdrop och högtalaranläggning, för, som han sade i sina tips till oss, kan man förbättra trolleriet med olika medel, så ska man göra det. Vi fick se trick som Johan använder vid trolleri för ”vanlig” publik ”“ till skillnad mot de tävlingsinriktade akter vi brukar få se av honom. Inledningen gick i filmens tecken ”“ ur en filmtidning producerades en stor kartong full med popcorn. En publikassistent fick välja en film och Johan ritar en skiss på ett stort block. Den valda filmen var ”Hajen” ”“ Johan hade ritat en båtstäv och hav. Inte riktigt, riktigt ”“ men när en haj dök upp ur havet så blev det ju applåder! En originell myntfångstrutin följde liksom en kort akt med några olika trick, som skulle illustrera hur en riktigt förbaskad trollkarl utför dem. Som avslutning utförde Johan den enarmade trollkarlen René Lavand´s rutin med en kopp och tre små kulor ”“ Johan också givetvis hela tiden med en arm! Underbar magi!  Johan hade också lite material som han sålde.

Johan Ståhl

Vi gick så till Tim Stars verkstad där han demonstrerade alla de maskiner han har till sitt förfogande vid tillverkning av t.ex. bägare till bägarspel. Av en rund platta blev det efter ett par minuter en perfekt bägare (som senare lottade ut på våra gratislotter). Tim Star är en riktig hantverkare och det finns inget som han inte klarar av ”“ och kan han det inte så lär han sig det! Oerhört imponerande uppvisning!

En liten del av olika modeller bägare m.m. som Tim Star tillverkat under åren. En platta blir till bägare.

Jonas Lindblad vevar, Tim Star gör dekorränder, Mats Ungerstedt och Ulf Kjell-Berger tittar på.

Försäljningslokalen ligger onekligen vackert!

Tillbaka på Sjöstugan så fortsatte Tim Star med att berätta om varför bägarna ser ut som de gör och vad man ska tänka på innan ett köp m.m. Han uppmanade oss också att under sommaren fundera på en ny egen design av bägare, som Tim Star kan tillverka och kanske kan få namnet ”MIC-cup”. Som avslutning på denna intressanta föreläsning visades den imponerande bägarspelsrutinen med skumgummibollar, som Tim Star gjorde på kryssningsfartygen. Det blir ju ett ”större” trick med dessa stora bollar och det går att göra mycket, som inte går att göra med de små vanliga bollarna.

Tiden gick och klockan 18.00 skulle vi vara ur lokalerna, så snabbt igång med den stora auktionen! En auktion med 40 utrop och med ovanligt hög kvalitet på tricken. Därför var det förvånande att det gick så trögt att nästan häften av föremålen förblev osålda! Några prisexempel: Tim Stars nya chop cup 1.000:-, Botania 500:-, Duvkastrull 600:-, en massa spongbollar 300:-, Vandrande flaskorna 300:-, Tärningslåda 100:-, Lotavas 100:-, låda med diverse 500:-

Auktionsförrättarna Ulf Kjell-Berger och Mats Undgerstedt

En händelserik dag med bra väder och vi tackar alla medverkande och speciellt då Tim Star!

Foton Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.