Mysig SIC-träff på Malmös minsta restaurang

Inte mindre än ett 20-tal personer hade infunnit sig på restaurangen/puben Mässingshornet i Malmö söndagen den 23 oktober för att lyssna på David Persson när han berättade om sin karriär från amatörtrollare till proffsmagiker.
I fem år har David nu jobbat enbart med trolleri ”“ dels som fulltidsartist och mingeltrollare och delvis som kollega med kusinen Marcus i deras gemensamma trollerirörelse Bernandos Magic. David berättade med inlevelse om hur han utvecklats från marknadsförare till proffstrollare och hur han förbereder sina framträdanden. Däremellan lurade han oss med diverse trick, som han sedan generöst förklarade och delade med sig. I en dryg timma satt vi trollbundna av hans entusiasm, medan han berättade om sitt magiska liv.
Det var även roligt att se några gäster, bl a svenske mästaren i kortmagi, Erik Nordvall, som också bjöd på lite kortmagi för dem som stannade på ”eftersittning”. Extra roligt var det att få se SIC-medlemmen Ulf Mörling, som nu är på bättringsvägen (men det tillstår han inte). Han kom dit körande i egen bil!


Både David och Ulf överraskade oss andra ”“ fast på olika sätt.

Intresset var på helspänn när David Persson bl a berättade hur han hanterar ”svåra” personer i publiken. Närmast till vänster på bilden nedan SIC:s kassör Svenne Sjöstedt, som haft glädjen att under sista tiden inkassera närmare tiotalet nya medlemsavgifter till föreningen, som skall fira ett något försenat 40-årsjubileum i februari nästa år.


Som helhet en mysig kväll i en lokal som påminde om en dansk jazzknipa, och som dessutom bjöd på vackert väder för oss som körde ca 30 mil för att få vara med.

Text och bild: ÅKE HALLBERG

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.