Peter Pedajas mentalseminarium hos SIC saboterades av orkanen Berit

Av 17 anmälda kom endast 9 till Peter Pedajas framträdande hos Skånes Illusionist Club i Helsingborg söndagen den 27 november. 30 sekundmeters storm hindrade hälften av de anmälda som inte vågade ge sig ut på vägarna, och det var nog förståndigt av dem även om de gick miste om Peters trevliga och intressanta föredrag och mentala experiment.

Peter kom direkt från McMillans magiska dagar i London och han inledde med att berätta vad som hänt där. Han lovordade bl a Max Mavens mentalakt, men berättade också om Tom Stones framträdande som hade mottagits med standing ovations i London.

Peter Pedaja i full aktion.

Peter inledde med en matematisk mentalakt där summan av spontant valda siffertal av åskådarna summerades och överensstämde med fritt valda tal som summerades på en räknedosa. Därefter följde olika mentaleffekter med spelkort och några av dem gav han också förklaringar på. Han fortsatte med olika intressanta effekter som åtminstone jag inte hade en aning om hur de gick till.
Hans trick medförde en spontan diskussion om olika mentaleffekter och vi lärde oss en hel del från den rutinerade föredragshållaren och mentalisten. Tack Peter för två givande timmar!

Min hemresa till Halmstad i 35 sekundmeters orkan vill jag nog aldrig återuppleva. Rena trolleriet att inte buskar och trädgrenar som kom farande träffade bilen!

Sju av de nio deltagarna ger här Peter en spontan applåd efter ett mentaltrick.

Text och bild: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.