Rune Anebring (René) 90 år den 2 juli

De flesta inom vår krets känner nog René mest från Magisk Weekends första tjugo år, då han sågs och hördes som pianist på scenen. Men i hela Skåne är han känd som den jovialiske trollkarlen och underhållaren René. Ja, underhållare är nog den rätta titeln på Rune, för han både trollar, spelar piano och berättar roliga historier för en uppskattad publik.

Han började trolla redan i 10-årsåldern, mest med kort och mynt. Hans halvbror besökte vid ett tillfälle Köpenhamn och hittade då en trolleributik där han inhandlade de första professionella tricken till Rune.
I tjugo år spelade han med i en dansorkester och kombinerade sedan detta med trolleri i pauserna. Senare blev han bekant med Magini (känd trollkarl från Helsingborg) då de båda var med i samma revy. Han blev medlem i SIC och även i SMC i början av 50-talet, men lämnade senare föreningen då det visade sig vara nästan omöjligt att besöka klubbmötena i Stockholm.
Rune har faktiskt aldrig marknadsfört sig som underhållare, utan det är den s k ”mun-mot-mun-metoden” som fört honom runt till nästan samtliga bygdegårdar i hela Skåne. Dessutom har han medverkat vid många LION-arrangemang i norra Skåne och framträtt på otaliga pensionärsföreningar.
Födelsedagen firas inom familjen och i tidningen har han avböjt all uppvaktning. De som vill kan nog ändå skicka en hälsning via mailadressen anebring.rune@telia.com.
Grattis Rune på din stora födelsedag!

Åke Hallberg

http://hd.se/familj/2011/07/01/illusionist-och-underhallare/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.