Skånes Illusionist Club (SIC) firar 40-årsjubileum i år

Söndagen den 13 mars kom åtskilliga av föreningens 41 medlemmar till Ramlösa Brunnshotell för att bl a avnjuta ett seminarium med Kurt Flemming ”“ även känd som Dyrehavsbakkens Pierrot. Mötet var årets första och även ordinarie årsmöte, så nya medlemmar i styrelsen valdes in. Till ny sekreterare efter avgående Jonas Ziegler valdes Åke Hallberg och David Persson och Carl Stanley blev nya styrelsesuppleanter.    
      Det bestämdes att SIC skall ha 6 ordinarie sammankomster plus årsmöte varje år och en Fest- och jubileumskommitté utsågs till att hålla i de kommande aktiviteterna.
 
Kurt Flemming, som vi känner som en av Magic Weekends dealer i många år, spred dansk gemyt runt oss och visade enkla med effektfulla trick som ej krävde någon fingerfärdighet. Han hade även tagit med sig ett urval från sin magic shop (www.pjerrotmagic.dk) som i dagarna utökats med Leo Topps stora trollerilager, vilket han övertagit. Kurt skall den 17 augusti göra ett nytt världsrekordförsök i antal trolleritrick på en viss tid.
    På en fråga från publiken berättade Kurt att Dansk Magisk Cirkel nu har full aktivitet och är i färd med att skaffa en ny fast möteslokal.
   Mötet drog ut på tiden och inte förrän tre timmar senare kunde vi åter ställa hemfärden i ett väder som påminde om en annalkande vår åtminstone i Skåne.

 
 Jonas Ziegler (Jozima) som inbjuden åskådare till ett av Kurts överraskande korttrick. 

  Kurt Flemming och hans sambo Jane Wigh (Paliette) hade mycket att erbjuda från sitt rekvisitabord.

Text och bild: Åke Hallberg

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.